2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Elvitte a nyitva hagyott autót

Beugrott egy nyitva hagyott autóba, majd elhajtott vele az az ittas szlovák férfi, akit nem sokkal később a rendőrök elfogtak.

Járművezetés ittas állapotban, és jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság egy 31 éves szlovák férfival szemben. A gyanúsított 2018. november 19-én 22 óra körül a sátoraljaújhelyi határátkelőhelynél beugrott egy nyitva hagyott autóba, amit a benne hagyott indítókulccsal elindított, majd elhajtott.

A bejelentést követően a rendőrök a helyszín közelében, egy útmenti árokba borulva megtalálták a járművet, amiből kisegítették a 31 éves férfit. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott.

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányságra előállított szlovák férfit a hatóság gyanúsítottként hallgatta ki.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy a közterületen leparkolt járműveiket ne hagyják nyitva, és kiváltképp ne hagyják az indítókulcsot a kocsiban! Érdemes továbbá az ingatlanok udvarán leparkolt gépjárműveket is lezárni! Az autótulajdonosok lehetőség szerint ne tároljanak nagyobb értékeket, készpénzt a járművekben. Látható helyen se hagyjanak semmit, hiszen azok alkalmat kínálhatnak az elkövetőknek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek