2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Kubinyi Ferenc szoboravató 2014. május 15.

A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Baglyaskő-vár Természetvédelmi Látogatóközpontjában 15.-én 10 órakor szoboravató ünnepség lesz. A résztvevők az ünnepségen Kubinyi Ferenc természettudós munkássága előtt tisztelegnek. A leleplezésre kerülő szobor Szabó Noémi szobrászművész alkotása. A történeti Nógrád Vármegyében több tudományterületen és számos helyszínen maradandót alkotó tudós jelképe a magyar-szlovák együttműködésnek.
Az ünnepségen előadások hangzanak el Kubinyi Ferenc munkásságával, életútjával kapcsolatban, kiemelve a Magyarhoni Földtani Társulat megalapításában betöltött szerepét.
A program részét képezi a „Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 HUSK/1101” keretében a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság (Eger) által elnyert „Komplex természetvédelmi látogató-tájékoztató rendszer kialakítása a határ menti térségben”.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Emberölés Füzérkajatán
A rendőrök a fővárosban fogták el azt a férfit, aki Füzérkajatán megölt egy 85 éves nőt. Emberölés miatt folytat eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén …