2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

Kóstoló környezettudatos életből

A miskolci Herman Ottó Általános Iskola és Munkácsy Mihály Alapfokú Művészetoktatási Intézményben december 12-én immáron második alkalommal valósult meg olyan rendezvény, melynek célja, fiatalok számára a fenntartható fejlődés fogalmának megismertetése.

A diákok – mintegy nyolcvan 7-8. évfolyamos tanuló – az előadásokon információkat kaptak arról, hogyan használják fel tudatosan a természetben fellelhető energiákat és hogyan alakítsák ki egészségesen életmódjukat. Korábban, 2012. májusában már valósult meg ilyen esemény szintén ezen pályázat keretei között, és a jövő év folyamán további két alkalommal találkoznak majd az iskola tanulói a projekt üzeneteivel. A pályázat címe: „EGYÜTT KÖNNYEBB – környezettudatos szemléletmód formálása az Avason”.
Radványi Erika, a projekt vezetője elmondta: a program célja a minél környezettudatosabb és egészségesebb életmód kialakítása a fiataloknál. Emellett a helyi termelők termékeinek megismertetésével segíteni kívánják annak a szemléletnek a kialakulását, hogy helyi szinten kell támogatni a gazdaságot, ami távlatokban az egyéni jólét növekedését is segíti.
Az Otthonunk című elgondolkodtató film után a fiatalok csoportos foglalkozásokon vettek részt: internetes oldalakat ismertek meg, ökológiai lábnyomot számítottak ki, eszközbemutatóval egybekötött előadást hallgattak meg az anyagtakarékosság, illetve a hulladék megelőzés szempontjairól, közös ötletelésen vettek részt, plakátot készítettek.
A nap csúcspontja a „bio-piac” volt, ahol helyi termelők mutatták be termékeiket, amelyekből kedvükre kóstolgathattak a diákok.
A program keretén belül a napot egy fotópályázat meghirdetésével zárták melynek címe: „Ne pazarolj”. A legjobban sikerült munkákat szakértő zsűri bírálja majd el, és januárban elismerő csomagokkal jutalmazza a legügyesebb diákokat.
A KEOP 6.1.0.A/11 pályázati felhíváshoz beadott, KEOP-6.1.0/A/11-2011-0090 azonosítószámú projektben az iskola további két hasonló rendezvényt tud a jövőben megvalósítani. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…