2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Kórusok találkoztak Szerencsen

Kórusok találkoztak Szerencsen

Kórusok találkoztak SzerencsenAz önkormányzat, a Városi Kulturális Központ és Könyvtár, valamint a Miskolci Kórusfesztivál Alapítvány szervezésében idén is megrendezték a kamarakórusok szerencsi hangversenyét május 15-én a Rákóczi-vár színháztermében.

Heves János alpolgármester köszöntötte a fellépő kórusokat és a karvezetőket, kiemelve Sándor Zoltánt, a fesztivál elnökét, a kamarakórus fesztivál alapítóját és főszervezőjét. Az alpolgármester beszédében rámutatott arra, hogy Szerencs nem csak történelmi kisváros, hanem a dalok városa is, hiszen virágzik az énekkultúra, a kórusművészet. Elmondta, hogy „a zene, a dal ott születik, ahol az emberi kultúra. Nincs, ami könnyebben alakulna, ami szívesebben cserélne formát s nincs, ami mélyében állandóbb maradna, mint a dallam”.
A fesztiválon fellépett a Szerencsi Férfikar (karnagy: Gerbi József), a Református Gyülekezeti Kórus (karnagy: Száraz Béla), a Hegyalja Pedagógus Kórus (karnagy: Sándor Zoltán), a Szerencsi Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Énekkara (karnagy: Czina Györgyné) és a szerb Academic Chamber Choir Liceum – Kragujevac (karnagy: Miloje Nikolic).

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek