2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Korszerű informatikai infrastruktúra a mezőkövesdi iskolákban

Korszerű informatikai infrastruktúra a mezőkövesdi iskolákban

Lezárult a mezőkövesdi iskolák informatikai infrastruktúra fejlesztését célzó pályázat. A projekt záró rendezvényét a közelmúltban szervezték meg.

A TIOP – 1.1.1-07/-es számú, az Európai Szociális Alap által 100 %-ban finanszírozott pályázat keretében a kedvezményezett Mezőkövesd Város Önkormányzata, mint gesztor 77.191.134 forintot nyert a mezőkövesdi iskolák informatikai fejlesztésére. Ebből nettó 61.752.955 Ft értékű eszközbeszerzést valósíthattak meg.
A projektben a Mezőkövesdi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola, Pedagógiai Szakszolgálat minden mezőkövesdi és vidéki tagintézménye, a Széchenyi István Szakképző Iskola és a Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola vett részt.
A projektet ünnepélyes záró rendezvénye keretében Dósa Annamária projektmenedzser ismertette a megvalósult beruházást. A pályázat keretében 62 darab iskolai számítógépet, 49 darab – interaktív táblát, notebookot, projektort tartalmazó – tantermi csomagot, egy alkalmazás-szervert, a szerverhez szükséges szoftvert, hat darab szavazó csomagot, 8 darab WIFI csomagot, 20 darab SNI  I-es csomagot, egy darab SNI V-ös csomagot vásároltak meg az iskolák számára.
Dósa Annamária mindemellett felvázolta a jelenlévő intézményvezetők, pedagógusok számára a következő 5 évre, mint fenntartási időszakra vonatkozó teendőket.

M. Zs.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek