2024. 10. 22. kedd

Előd
1 EUR 402 HUF
1 GBP 482 HUF
Kezdőlap » Kultúra » Kultúra » Széchenyi-nap

Széchenyi-nap

Az iskola névadójára, Széchenyi Istvánra emlékeztek szeptember 21-én a mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Szakképző Iskolában.

A szeptember 1-jétől az Egri Egyházmegye fenntartásában működő Széchenyi István Katolikus Szakképző Iskola ünnepséggel tisztelgett a névadó előtt. Az esemény elején Csirmaz István igazgató méltatta gróf Széchenyi Istvánt, munkásságát, életét.
Ezt követően az Egyházmegye képviseletében Dr. Medvegy János mondott rövid beszédet, majd pedig megáldotta az iskolát és egy emléktáblát, amelyet az áldást követően a kiültetett platánfa előtti emlékhelyen helyeztek el.
Ezután megkoszorúzták Széchenyi István mellszobrát. Az ünnepségen az iskola diákja énekes, verses összeállítással tisztelegtek a legnagyobb magyar előtt.
A Széchenyi-nap ezt követően ügyességi, tanulmányi, illetve sportversenyekkel, vetélkedőkkel folytatódott, amelynek az eredményeit az október 23-ai iskolai ünnepség keretében hirdetik majd ki.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

Mindenhol szükség van tanárokra!
Kétség nem fér ahhoz, hogy az oktatás és vele együtt a tanárok helyzete és megítélése volt már jobb is az elmúlt évtizedekben, viszont ez nem jelenti …

További cikkek

Jubileumi trófeamustra
Hideg, de napsütéses idő fogadta az érdeklődőket Szelcepusztán, az ÉSZAKERDŐ Zrt. jubileumi, 15. alkalommal megrendezett trófeamustráján, ahol a szarv…
NAV: Illatozó alkatrészek
Az M5-ös autópálya Bács-Kiskun vármegyei szakaszán akadt fenn csaknem ezer üveg hamis parfümmel egy bolgár furgon. A szakértő közel 17 millió forintra…

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp