2024. 07. 12. péntek

Dalma, Izabella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Költészet napi szavalóverseny a könyvtárban

Április 16-19. között rendezték meg Mezőkövesden a Költészet napi szavalóversenyt, amelyen óvodások, általános iskolások és középiskolások vettek részt.

Idén a középiskolásoknak kötelező versként egy Áprily Lajos költeményt kellett elszavalniuk. Az április 16-ai versenyen a Széchenyi István Szakképző Iskola 9 vett részt. A Budai Károly, Tóth László, Kissné Dudás Mária alkotta háromtagú zsűri értékelte a diákok szavalatát.
A megmérettetés első helyezettje Szakács Bettina, a második helyezettje Majtényi Irén lett, míg a harmadik helyet Paczók Cintia érte el. A Könyvtár különdíját pedig Bartók Szilviának ítélték oda.
A Költészet napi szavalóverseny április 18-án folytatódott, ahol 10 órától az alsó tagozatos diákok, míg 14 órától a felső tagozatos általános iskolások mérték össze  tudásukat. Az általános iskola alsóbb évfolyamainak képviselői Gazdag Erzsi, vagy Nemes Nagy Ágnes verset adhattak elő, míg a felsősöknek József Attila művet kellett elszavalniuk.
Az 1-2. osztályosoknál Guba Lilla első, Roszkos Orsolya második, Titkó Flóra és Bencsik Dorottya harmadik helyezést ért el. A 3-4. osztályosoknál Kardos Eszter első, Szabó Viktor a második, Panyi Blanka harmadik helyen végzett.
A felső tagozatosoknál, az 5-6. osztályosok között a legjobb Antal Alexa lett, őt a sorban Juhász Vivien, Schrádi Réka és Tóth Vanessza követi. A hetedikesek-nyolcadikosok kategóriájában pedig a legjobb versszavalónak Kiss Levente bizonyult, míg a második Kis Gergő, a harmadik pedig Czvik Csenge lett.
A mezőkövesdi és a térségi óvodákból összesen 20 gyermek érkezett a rendezvényre. A kicsik állatokról szóló verset választhattak, így a délelőtt során a közönség és a Pedagógusok Nyugdíjas Klub tagjaiból álló zsűri hallhatott például halról, medvéről, macskáról, illetve madárról szóló verset. A gyerekek nagyon bátran és ügyesen szavalták el a kiválasztott költeményt. Minden óvodás emléklapot és apró ajándékot kapott. A zsűrinek nagyon nehéz dolga volt, hiszen 20 nagyon szép szavalat közül kellett kiválasztaniuk a három legjobbat. Így megosztott harmadik helyet kapott Varga Gréta és Kunder Izabell, második lett Fodor Fanni, az első pedig Besenyei Milán lett.

M.    Zs.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…