2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • „Kincsek egy romos házban” – képek az öreg múzeumi épületen

„Kincsek egy romos házban” – képek az öreg múzeumi épületen

Nagyméretű külső fotókkal hívják fel a figyelmet öt héten keresztül a Herman Ottó Múzeum romos épületében található értékes kincsekre, az ott található kiállításokra.
A Herman Ottó Múzeum papszeri kiállítási épülete a város középkori magjának kiemelkedő emléke, amely ma Miskolc legrégibb középülete. Az egykori schola épülete magán viseli a középkor, a későbbi századok, a barokk, valamint a 19. és 20. századi átépítéseket. Az öreg ház egyre több érdeklődőt vonz ódon falai közé, hiszen új állandó és időszaki kiállítások nyíltak itt, amelyekhez ismeretterjesztő előadások, múzeumpedagógiai és egyéb programok is kapcsolódnak.

Az épület műszaki állapota elmarad a mai követelményektől, felújítása pedig messze meghaladja a Herman Ottó Múzeum lehetőségeit,- mondta Pusztai Tamás múzeumigazgató, ennek ellenére küldetésünknek tartjuk, hogy bemutassuk a város és vonzáskörzetének sok évszázados értékeit.
-obe-

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …