2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Kémia első látásra…

Aranykorukat élik az erotikus regények – amelyek közül egyik-másik annyira forró és pikáns, hogy a pornográfia határát súrolja (persze annál azért jóval finomabb). Christina Lauren Gyönyörű rohadék című sorozata is ezt a vonalat erősíti, melynek már a címe is ellentmondásos, éppen ezért figyelemfelkeltő.

A második rész, a Gyönyörű idegen új alakokat mutat meg egy új sztoriban, noha az előző rész párosa (Chloe és Benett) sem tűnnek el a süllyesztőben, így teremtve meg az epizódokként is értelmezhető történetek között a kapcsolatot.

Sara Dillon pénzügyi területen dolgozik, a szakmájában profi. Magánélete azonban összedől, ugyanis megcsalja a barátja, Össze is pakol, s New Yorkig meg sem áll, ahova egy állásajánlat vezeti. A Nagy Almában a laza életnek, az élvezeteknek adná át magát (amiben Júlia és Chloe nem restek asszisztálni), kiheverve a hatéves kapcsolat – csúnya – végét. Nos, nézőpont kérdése, hogy sikerül-e neki: találkozik egy rendkívül vonzó pasival egy bárban, akivel meg sem áll az „édeskettesig” – talán ő van a legjobban meglepődve.

A brit srác kellőképpen megmozgatta a fantáziáját, nem tudja elfelejteni. Aki nemhogy jóképű, de eszméletlen magabiztos, és ami a szíván, az a száján. azonban lehet, Sara újra pórul fog járni, merthogy a férfi Max Stella, a Wall Street farkasa, aki vadássza az őzikeskalpokat. Sara viszont nem egy a sok közül Max számára: talán hosszabb távon, egy-két alkalmon túlmenően is el tudja magát képzelni vele. Mindketten kellenek egymásnak, elindul hát a „pávatánc”. A továbbiakban kapcsolatuk alakulását, kibontakozását követhetjük nyomon, mely vágyaktól, érzékiségtől és érzelmektől túlfűtött, és persze a humorral fűszerezett. A kémiát érezni lehet a könyvlapokon, s csak úgy szikráznak a betűk.

Az efféle történetek mind egy kaptafára készülnek: legyen benne siker, ambíció, törtetés, esetleg szerelmi csalódás, csillapíthatatlan vágy, a másik és emiatt szabályok és elvek felrúgása. És mégis működnek, hiszen a váratlannál, a spontaneitásnál kevés izgalmasabb van az életben. A főleg női olvasóknak kedvező, illetve íródott sztorikban, mint ahogyan a Gyönyörű idegenben is, a férfi főszereplő olyan paraméterekkel rendelkezik, amelyek simán az istenek sorába emelhetné őt. Így a szerző több száz oldalon gyönyörködteti a fantáziát, nagyjából mindent a szemnek – pontosabban a képzelőerőnek – és semmit a kéznek alapon. Nem csoda, hogy ekkora népszerűségnek örvend ez a romantikus-erotikus kategória.

Ami némileg megkülönbözteti a mainstreamtől, hogy nem a testiségre van kihelyezve a könyv, hanem helyet kapnak az érzelmek is, amitől az egész emberközelibbé válik. Persze egyes helyzetek eléggé vadak és elszálltak, de ez inkább még egy érv a regény mellett, hiszen így átélhet az olvasó tőle idegen szituációkat is, úgymond biztonságos és kockázatmentes terepen.

A fentiek miatt a Gyönyörű idegen (valamint a sorozat is) a hölgyek széles táborának ajánlott lehet: ha valaki éppen szakított, ha még nem volt senkije, ha még keresi az igazit, vagy pusztán izgalomra vágyik, akkor is megtalálhatja számítását Christina Lauren Gyönyörű rohadék második részében. Az élvezet és a szórakozás kettőse garantált, így kellemes kikapcsolódást nyújt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek