2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Elrendelték a nyomozást a hevesi szavazatvásárlás ügyében

A Heves városában történt tömeges és sokrétű választási csalások ügyében a Jobbik feljelentést tett a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságon, ahol elrendelték a nyomozást. Gyanúsítottként kihallgatták Lányi Józsefet, a Fidesz-KDNP képviselőjelöltjét, a rendőrség tanúkat hallgatott meg és bekérte annak a benzinkútnak a kamerafelvételeit, ahol Lányi József több választópolgár autójába benzint tankolt a választás napján.
A feljelentéshez a Jobbik feljelentés-kiegészítéseket tett, ezekben tanúkat nevezett meg a szavazatok tömeges vásárlásának a bizonyítására, amelyek a fideszes képviselőjelölt által megtankolt autókkal történtek. A Jobbikon kívül több független képviselőjelölt is feljelentést tett, illetve kifogással élt a Helyi Választási Bizottságnál. A tanúk közül többen is állítják, hogy a hevesi Fidesz kampányfőnökének, Báder Csabának a fekete Fiat autójával is folyt a szavazatvásárlás, amiben többek között Kovács István és Lányi József képviselőjelöltek vettek részt.
Mivel a rendőrség csak alapos gyanú esetén rendel el nyomozást, ezért a Jobbik megtámadja a választás eredményét és a választási eredmények megsemmisítése és új választás kiírása miatt tett beadványt – egyelőre – a helyi és a területi választási bizottságokhoz.
Horváth Ádám, a hevesi Jobbik sajtófőnöke és Zagyva György Gyula, a hevesi Jobbik kampányfőnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…