2022. 08. 15. hétfő

Mária
1 EUR 392 HUF
1 GBP 463 HUF

Karrierr-M Projekt

A Szimbiózis Alapítvány Karrierr-M c. projektje ( támogató EMMI-FSZK)  keretében öt B-A-Z Megyei Szakiskolát (Miskolc -2 iskola, Kazincbarcika, Tokaj, Tiszaújváros-1-1- iskola)
készítünk fel arra, hogy a náluk tanuló speciális szükségletű (SNI, fogyatékos stb.) diákokat az iskolai életből átvezessék a munka világába.

A tanárok képzésén kívül “élesben” is 40 diákot vonunk be a Szimbiózis Alapítvány nyílt munkaerő-piaci felkészítő programjába.

A diákok egy-egy hetes speciális táborban vesznek részt a Baráthegyi Majorságban. Ennek keretében különböző szakmákat próbálnak ki, önéletrajzot készítenek,

és szituációs játékok formájában gyakorolják az állásinterjút és különböző munkahelyi helyzeteket.

Az első speciális felkészítő tábor turnus (diákok fele) ezen a héten zajlik, az első napokban már sok-sok tapasztalatot gyűjtöttünk, holnap lesz a tanultak “megmérettetése”  (szituációs gyakorlatok), és az egyéni pályaorientáció elemzése.

A következő “munka”-tábor július 3-7 között lesz.

Ezt követi majd a cégek megkeresése, HR klubok, munkapróbás helyszínek szervezése, közös elemzés, végül pedig célunk, hogy minél több diák helyezkedjen el, illetve további olyan szakmai képzést válasszon, ami egyéni képességeikhez mérten elősegítik sikeres munkahelyi integrációjukat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika   Elkészítés A meg…
Édes kis semmiség
Amikor először kóstoltam ezt az édességet, bevallom kicsit féltem a receptet elkérni. Attól féltem, túl nehéz, túl bonyolult, hiszen ha valami ennyire…