2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Kalandra fel a Műemlékek Nemzeti Gondnokságával!

Izgalmas és rendhagyó kalandozásra hív a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága (MNG) több mint hatezer gyermeket öt történelmi helyszínen, köztük Edelényben is az előttünk álló több mint egy évben. Harminchét oktatási intézmény óvodásai és iskolásai múzeumi napokon, szakkörökön, táborokban, szabadegyetemeken és családi napokon több mint ötszáz múzeumi foglalkozáson fedezhetik fel a műemlékeket és a bennük élő történelmet. Az MNG külön sorozatokat indít a speciális igényű gyerekeknek.
A történelmi portyázás színhelyei elsősorban kastélyok, így Edelényben a L’Huillier-Coburg kastély, ahol Az edelényi Kastélysziget felfedezése lesz a program elnevezése.
A több mint 101 millió forintos pályázati programokban helyi szakemberek és pedagógusok is részt vesznek már az előkészítéstől kezdve. A vissza nem térítendő uniós pénzekből nemcsak múzeumi foglalkozásokra, de kisebb beruházásokra, a foglalkoztató termek fejlesztésére, múzeumi kiadványokra és demonstrációs eszközökre is jut, ezek a kastélymúzeumok kínálatát gazdagítják.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…