2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Játsszunk zenét a szimfonikusokkal! gyerekkoncertek a Miskolci Szimfonikus Zenekarral

Játsszunk zenét a szimfonikusokkal! gyerekkoncertek a Miskolci Szimfonikus Zenekarral

Interaktív gyerekkoncert-sorozat a 3-8 éves korosztály számára.
Forgatókönyvíró és műsorvezető: Csuka Tímea
Vezényel: Cser Ádám
Miskolci Szimfonikus Zenekar

A Miskolci Szimfonikus Zenekar az új évadban is várja a legkisebbeket a Játsszunk zenét a szimfonikusokkal című gyerekkoncertjeire. Szeptember 27-én, a nagy érdeklődésre való tekintettel két koncertet is tartunk, 14.30-kor és 16:30-kor a Művészetek Házában, amelyre az óvodásokat, kisiskolásokat, és nem utolsó sorban a szüleiket is várjuk.

A Miskolci Szimfonikus Zenekar munkája során számos szakmai kihívással szembesül mind a hazai, mind pedig a külföldi nagyvárosok neves koncerttermeiben, kiváló karmesterek és szólisták oldalán. Ezek között is vannak viszont olyan alkalmak, amelyekre különös gonddal és odafigyeléssel készülünk. Olyan közönség előtt kell ugyanis bizonyítanunk, amely csak a tényleg hiteles és magával ragadó muzsikát jutalmazza. Zenekarunk gyermekkoncertjein ezért évek óta arra törekszünk, hogy megismertessük és megszerettessük a gyerekekkel a komolyzenét, de talán még ennél is többre: szeretnénk elbűvölni a kicsiket, hogy aktív részesei lehessenek egy csodálatos, magával ragadó kalandnak a zene világában.

A Játsszunk zenét a szimfonikusokkal elnevezésű gyermekkoncertjeinken a kicsik egy izgalmas felfedezőútra indulnak a zenében Csuka Tímea vezetésével, aki csellistaként sokéves zenekari és zeneiskolai tapasztalatokkal is rendelkezik. A gyerekek maguk is tevékenyen részt vesznek a mesélésben és bekapcsolódnak a zenekar „munkájába” is, amit higgyék el, maguk a zenészek is nagyon élveznek. Magával ragadó élményt jelent látni a gyerekek és persze a felnőttek arcán az őszinte lelkesedést, a csillogó tekinteteket, amikor apró legények és leánykák egy egész szimfonikus zenekart vezényelnek, Ütemváros rejtélyes utcáin keverednek kalandokba, vagy amint a daliás huszárlegény muzsikájával kiszabadítja a kis királylányokat. A Játsszunk zenét a szimfonikusokkal valóban egy felhőtlen játék, amelynek viszont természetes, elválaszthatatlan részét képezik a zenei gyöngyszemek és a muzsikálás minden fortélya.

A sok éve töretlen népszerűségnek örvendő sorozat minden évadban új kalandokra hívja az óvodás és kisiskolás korosztályt és persze a felnőtteket, akik szintén nem fognak unatkozni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek