2024. 04. 26. péntek

Ervin
1 EUR 393 HUF
1 GBP 459 HUF

Játékos Városjárás Miskolcon

Újra „Játékos VárosJárás 2015”  játék 2015. szeptember 26-án szombaton,  8-17 óra között
Az Itthon Miskolcon Egyesület idén már 9. alkalommal rendezi meg városunk legnépszerűbb társasjátékát. Mint azt az elmúlt években már megismerhették, játékunkban mindig más terület, látnivaló kerül a középpontba. Így lesz ez az idén is, amikor a versenyző csapatok Miskolc képzőművészeti életével, múltjával és jelenével ismerkednek, gyűjteményeket, kiállításokat látogatnak meg. Persze mindezt sok játékkal, erőt és ügyességet próbára tevő akadályok leküzdésével és sok nevetéssel teszik. A „Játékos VárosJárás” tehát olyan vetélkedőre hívja a csapatokat, melynek lényege, hogy a versenyzők a várost járva ezúttal a miskolci képzőművészet múltjával és persze a kortárs művészek alkotásaival, munkásságával ismerkedhetnek meg. Azok, akik már részt vettek a „Játékos VárosJárás”-ban tudják, hogy a feladatok megoldása nem igényel különösebb felkészülést, persze az nem baj, ha a csapatok a versenyre készülve a nyáron olvasgatnak, barangolnak a neten vagy éppen megnézik Miskolc legjelentősebb kiállítóhelyeit. A komoly tematikától azonban nem kell megijedni, hiszen a játékos feladatok által olyan helyekre is elkalauzoljuk a versenyzőket, ahol korábban csak a képzeletük járhatott. Nem utolsó sorban pedig minden kategória győztesei értékes jutalomban részesülnek.
A rendezvényt Miskolc Megyei Jogú Város Humán Főosztálya, Kulturális, Idegenforgalmi és Városmarketing Osztálya, Oktatási, Kulturális, Turisztikai, Ifjúsági és Sport Bizottsága, a Herman Ottó Múzeum és intézményei támogatják.
Ebben az évben 50 ötfős csapat jelentkezett a felhívásra, 4 kategóriában: családok, közösségek, középiskolások, és általános iskola felső tagozatosok. A csapatok fele „visszajáró városjáró”. 7 belvárosi helyszínt járnak majd végig a nap folyamán és ott játékos, ismeretterjesztő, logikai és más feladatokat oldanak meg, melyek a miskolci képzőművészeti élet, és kortárs művészek munkásságának megismerését szolgálják.

A játék napján lehetőség lesz a résztvevő helyszíneken a játszó csapatok megszólítására, a játék folyamatos nyomon követésére. Ehhez mellékelünk néhány információt. A játék eső esetén is megrendezésre kerül, hiszen helyszínei beltériek.
További kérdéseivel, kéréseivel keresse bizalommal szervező kollégámat, Juhász Ritát a 30/ 2292 575 számon.

2015-ben se felejtsük el, hogy játszani jó, együtt játszani pedig igazán öröm, családokat, közösségeket építő szórakozás!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek