2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Ízes erdélyi vacsora - Tokajban a Malacbefőtt

Ízes erdélyi vacsora – Tokajban a Malacbefőtt

Ízes erdélyi vacsora - Tokajban a MalacbefőttSzínültig megtelt a tokaji Paulay Ede Színház nézőtere a Szatmárnémeti Északi Színház vendégjátékán. Tasnádi István Malacbefőttje nem ismeretlen a színházat szerető közönségnek, hiszen 2004-ben Smeraldina díjjal jutalmazták a legjobb szociobörleszk megteremtéséért a VIDOR Fesztiválon.

Akkor a kecskeméti társulat kapott elismerést a szakértő zsűritől, most a közönség mutatta ki hatalmas tapssal tetszését az erdélyi színészeknek. A színdarabot a szerző testvére Tasnádi Csaba, a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház igazgatója rendezte.

A műben két család hirtelen jött viszálya áll, amit egy hatszobás, körpanorámás lakásért folytatnak. A tulajdonos (a haldokló nagymama) eltartási szerződést kötött egy családdal, a jog pedig azt mondja ki: egy évvel a kontraktus megkötése után rájuk száll a lakás. A gond mindössze annyi, az utolsó napon a nagymama rosszul lesz, és ha még éjfél előtt távozik a földi életből, akkor egy szem lánya lesz az ingatlan tulajdonosa. Tekla (a lánya) ezért meg is tesz mindent, amit házban lakó Mámorék próbálnak megakadályozni.

A színen feltűnik a vér szerinti örökös ügyvédje is, akit a paragrafusok mellett talán csak a nők érdekelnek minden mennyiségben.

Az örökösök párharca, az „állandó készenlétben álló” jogi képviselő és a határontúli rokon, akinek mindössze annyi vágya van, hogy hőn szeretett, de mégis otthon hagyott Katikájával nyugodtan telefonálhasson végre érdekes komikumot teremtettek.

Vicces helyzetkomikumok, zenés betétek és csattanós végkifejlet – talán így lehet összefoglalni a Malacbefőttet. A tokaji közönségnek pedig ízlett az erdélyi vacsora, és talán sokáig fogják emészteni beszélgetésükben az itt kapott ízeket.

A tokaji teátrum következő darabja az Őrült nők ketrece lesz. A Miskolci Nemzeti Színház vendégjátékát április végén (23. és 24.), a nagy érdeklődésre való tekintettel kétszer is előadják a történelmi kisvárosban.

A színdarab mellett Zorán idei tavaszi turnéjának egyik helyszíne is lesz a Paulay Ede Színház (április 13. kedd, 19 óra). A népszerű zenésznek Tokaj szinte egyetlen állomása a környéken, legközelebb csak Egerben, Szolnokon és Szegeden koncertezik.

 

Ízes erdélyi vacsora - Tokajban a Malacbefőtt Ízes erdélyi vacsora - Tokajban a Malacbefőtt Ízes erdélyi vacsora - Tokajban a Malacbefőtt Ízes erdélyi vacsora - Tokajban a Malacbefőtt Ízes erdélyi vacsora - Tokajban a Malacbefőtt Ízes erdélyi vacsora - Tokajban a Malacbefőtt Ízes erdélyi vacsora - Tokajban a Malacbefőtt

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…