2024. 07. 12. péntek

Dalma, Izabella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Ismét összefognak a Corvinus, az ELTE és a CEU diákjai

Ismét összefognak a Corvinus, az ELTE és a CEU diákjai

A világ legjobb vitázói mérik össze erejüket Budapesten

Március 9. és 11. között Budapesten rendezik a régió legnagyobb nemzetközi vitaversenyét, a Budapest Opent. Immár nyolcadik éve, hogy a világ legjobb vitázói Magyarországra utaznak, hogy hazánk kiválóságaival vívjanak érvpárbajt. A rendezvény célja, az itthoni vitakultúra erősítése, amiért fővárosunk legnevesebb egyetemein tanuló diákok fognak össze.

Március elején, most már hagyományosan három napra Budapestre érkezik a vitavilág színe-java, azzal a céllal, hogy megnyerje a Közép- Európai Egyetem (CEU), a Budapesti Corvinus Egyetem vagy az Eötvös Lóránd Tudományegyetem egyik nagytermébe szervezett döntőt, és ezzel ő legyen a Budapest Open nemzetközi vitaverseny bajnoka.

A teniszversenyt idéző név mögött, egy olyan intellektuális sport áll, amely az érvelési készséget, a kritikai gondolkodást fejleszti, és segít abban, hogy vitapartnerünk álláspontjait is megértsük. Legfontosabb célkitűzése azonban, hogy a jól működő demokrácia alapkövét, a vitát jobban megismertesse a magyar egyetemistákkal, és tudatos állampolgárokat neveljen. A magyar versenyzők felkészülését a CEU Vitaklub, a Corvinus Vitaklub és az ELTE Vitaklub segíti, amely diákszervezetek folyamatosan tárt karokkal várják az érdeklődőket.

Az idei Budapest Open főszervezői Nemes György és Dasha Fialkina, a Corvinus Egyetem és az ELTE hallgatói, 2017-ben újonc vitázóként rögtön megnyerték kategóriájukban a Vienna IV elnevezésű, bécsi vitabajnokságot. „A versenyt azért szervezzük, hogy a budapesti vitázó közösség benne legyen a nemzetközi vitázás érrendszerében.” – mondja György. – „Fontos, hogy megismertessük a vitázókkal Budapestet és a budapesti közösségünket.” A vitaverseny fordulói az ELTE Lágymányosi Kampuszán zajlanak, körülbelül 140 hallgató vesz részt, mintegy 20 országból világszerte, nemcsak régiónkból, de az Egyesült Államokból és a Fülöp-szigetekről is érkeznek vitázók szép számmal.

A nyilvános nagydöntő vasárnap, március 11-én 17:00-kor az ELTE Lágymányosi Kampuszán a Bolyai teremben lesz, ahová a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…