2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 394 HUF
1 GBP 465 HUF

Író-olvasó találkozó Mezőkövesden

Tálas-Tamássy Tamás „Vizit éjes éjjel” című könyvét mutatták be az Ünnepi Könyvhét keretében június 4-én a mezőkövesdi Könyvtárban.
A rendezvényt dr. Tóth József, a Városi Rendelőintézet orvos-igazgatója nyitotta meg.
Dr. Tálas Tamás 1973 és 1981 között élt és dolgozott Mezőkövesden a rendelőintézetben. Ezután mint körzeti orvos folytatta munkáját egy Buda környéki településen. Közben két évet külszolgálatban töltött a líbiai Tripoli egyik poliklinikáján. Néhány éve pedig magánorvosként működik.

A szerzővel életpályájáról, most bemutatott könyvéről Fridél Lajos festőművész-tanár beszélgetett. Tálas-Tamássy Tamás több mint 10 éve foglalkozik írással. Különböző lapokban jegyzetei, interjúi jelentek meg. Az egészségügyben eltöltött fél évszázad élményeiből, újságírói anyagaiból és a fantázia világából egy könyvet állított össze, amely tükre fél évszázad egészségügyének, és az azt befogadó magyar valóság egy szeletének.
Az író-olvasó találkozó keretében a könyvből részleteket olvasott az író unokája, Tálas-Tamássy Richárd, valamint Vajdáné Pázmándi Judit.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

126863
„Vakablak” Kerekeken guruló, cigarettával kitömött ablakokat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Győr-…