2024. 10. 24. csütörtök

Salamon
1 EUR 402 HUF
1 GBP 483 HUF
Kezdőlap » Kultúra » Kultúra » Irány a felsőoktatás – a Petőfi Kollégium tehetséges diákjaiért

Irány a felsőoktatás – a Petőfi Kollégium tehetséges diákjaiért

„Irány a felsőoktatás – a Petőfi Kollégium tehetséges diákjaiért” címmel indított projektet 2013. végén, melynek rendezvényszervezési tenderét a Bros Universal Bt. nyerte el. Feladatuk a projektben résztvevő középiskolás, hátrányos helyzetű fiúk számára, a projektben meghatározott céloknak megfelelő rendezvények (iskola- és üzemlátogatások, kirándulások, előadások, kiállítások látogatása) lebonyolítása.

Eddig 30 rendezvény keretében meglátogatták többek között a MITISZK-et és a Fazola TISZK-et, voltak üzemlátogatáson a JABIL-nál és az MVK-nál, prezentációt szervezett számukra a BOSCH, valamint üzemlátogatáson voltak Egerben az AVENTICS Kft-nél. A résztvevők családjait bevonva kirándultak Poroszlón és Szilvásváradon, megtekintették a „Kutatók éjszakáját” valamint a „Pályaválasztási kiállítást” Miskolcon és az „Educatio 2015” kiállítást Budapesten. Folyamatos kapcsolatban voltank a Miskolci Egyetemmel és a munkaügyi központtal is, valamint számos karrierbe nyertek betekintést intézményen kívüli vendégek meghívásával.
A cél minél több alternatíva bemutatása volt a projektben résztvevő diákok számára a továbbtanulás és a későbbi elhelyezkedés megkönnyítése céljából.

Németh Csaba

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

Mindenhol szükség van tanárokra!
Kétség nem fér ahhoz, hogy az oktatás és vele együtt a tanárok helyzete és megítélése volt már jobb is az elmúlt évtizedekben, viszont ez nem jelenti …

További cikkek

NAV: „Fekete bolt”
Közel kétszáz kiló fogyasztási dohányt, több mint száz karton cigarettát, hamis ruhákat és mosószert találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevet…

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp