2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Irány a felsőoktatás – a Petőfi Kollégium tehetséges diákjaiért

Irány a felsőoktatás – a Petőfi Kollégium tehetséges diákjaiért

„Irány a felsőoktatás – a Petőfi Kollégium tehetséges diákjaiért” címmel indított projektet 2013. végén, melynek rendezvényszervezési tenderét a Bros Universal Bt. nyerte el. Feladatuk a projektben résztvevő középiskolás, hátrányos helyzetű fiúk számára, a projektben meghatározott céloknak megfelelő rendezvények (iskola- és üzemlátogatások, kirándulások, előadások, kiállítások látogatása) lebonyolítása.

Eddig 30 rendezvény keretében meglátogatták többek között a MITISZK-et és a Fazola TISZK-et, voltak üzemlátogatáson a JABIL-nál és az MVK-nál, prezentációt szervezett számukra a BOSCH, valamint üzemlátogatáson voltak Egerben az AVENTICS Kft-nél. A résztvevők családjait bevonva kirándultak Poroszlón és Szilvásváradon, megtekintették a „Kutatók éjszakáját” valamint a „Pályaválasztási kiállítást” Miskolcon és az „Educatio 2015” kiállítást Budapesten. Folyamatos kapcsolatban voltank a Miskolci Egyetemmel és a munkaügyi központtal is, valamint számos karrierbe nyertek betekintést intézményen kívüli vendégek meghívásával.
A cél minél több alternatíva bemutatása volt a projektben résztvevő diákok számára a továbbtanulás és a későbbi elhelyezkedés megkönnyítése céljából.

Németh Csaba

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…