2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Egészségügy – fizetés és átalakítás helyett csak zsarolás és látszatintézkedés

DK: Egészségügy – fizetés és átalakítás helyett csak zsarolás és látszatintézkedés

Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár ma több dologról is beszélt az egészségügy átalakítását illetően. Zombor szerint a kormány röghöz kötéssel és továbbra is megalázó fizetéssel tartaná itthon az orvosokat, miközben a szükséges és nagyívű átalakítások helyett csak tessék-lássék átszervezéseket hajt végre.
A kormány az elmúlt 5 évben soha nem látott mélységekbe züllesztette az egészségügyet. A folyamatos forráskivonásoknak és megszorításoknak köszönhetően ma naponta 3 orvos hagyja el a magyar egészségügyet, műtétek maradnak el és sokszor fél évet kell várni az életbevágó vizsgálatokra. Az eddigi rendszerszintű leépítést a kormány most 2-3 stadion árával szeretné ellensúlyozni, ez azonban csak látszatintézkedés lehet a katasztrofális állapotban lévő egészségügyben. A kormány ráadásul röghöz kötéssel akarja rákényszeríteni az orvosokat a maradásra, megzsarolva őket: különben nem kaphatnak keresetkiegészítést.

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány röghöz kötési ötlete ellentétes az Európai Unió irányelveivel, valamint csak menekülésre késztetheti azokat, akik eddig csak fontolgatták az ország elhagyását. A DK szerint az egészségügyben dolgozóknak nem mézesmadzagokra és zsarolási kísérletekre van szükségük, hanem tisztességes fizetésekre és a munkakörülmények nagyfokú javítására.

László Imre
a DK egészségügyi kabinetjének vezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…