2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Ilyen szép a világ ?

Ilyen szép a világ ?

Ilyen szép a világ ?Ésik Sándor képeit nézve rácsodálkozik az ember, tényleg ilyen szép a világ? S valóban ilyen szép! Amiről önök is meggyőződhetnek, ha ellátogatnak a miskolci Európa Házba és megtekintik a nyíregyházi újságíró, könyvkiadó tárlatát.

Ésik Sándor közel két évtizeden át volt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében megjelenő Kelet-Magyarország újságírója, szerkesztője, s jó ideje pedig már könyvkiadó – aki kedvenc hobbijának hódolva kamerával a kezében járja a világot. Patagóniától Hawaiion át Norvégiáig sok olyan helyre eljutott, amiről a legtöbbünk csak álmodozik. Utazásai közben szorgalmasan fotózik. „Pontosan nem is tudom, olyan hatvan országban jártam és közben tízezres nagyságrendű felvételt készítettem” – magyarázta Ésik Sándor, miért is volt nehéz összeválogatni egy kiállításra való képanyagot. Végül csak megbirkózott vele, s a fotókat a szokásosnál jóval nagyobb méretben lenagyíttatva (pontosabban nyomtatva) szeretné elérni, hogy a látogató is úgy érezze a felvételeket nézve, hogy ő is ott van a helyszínen – amiben a képekhez fűzött szöveg is segít. A tárlatot Kiss László, az Észak-Magyarország főszerkesztője nyitotta meg.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…