2024. 05. 18. szombat

Erik, Alexandra
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Idős és szépkorú önkénteseket vár a Herman Ottó Múzeum!

Idős és szépkorú önkénteseket vár a Herman Ottó Múzeum!

Új lehetőségek nyílnak a Herman Ottó Múzeumban. Önkéntesek jelentkezését várjuk, akik egy célirányos múzeumi képzés után segítséget nyújthatnak majd a tárlatok vezetésében.
A Herman Ottó Múzeuma megújult formában fordul múzeumi közönségszolgálati tevékenységében a felnőttek csoportjai, közösségei felé.
A 2011. óta kiemelt célcsoportnak tekintjük az idős, szépkorúak közösségeit és egyéneit, akiknek a muzeológusok közreműködésével folyamatosan múzeumandragógiai programokat szervezünk. Célunk az érdeklődő felnőtt korú látogatók megismertetése a Herman Ottó Múzeum raktáraikban összegyűjtött és feldolgozott szellemi és kulturális örökséggel, a múzeumi szakmai munka belső részleteivel
Az eddigi látogatások egyik tanúsága, hogy igény van a múlt megismerésére, a történelmi események megértésére, a különféle tudományokban és művészetekben való elmélyülésre.
A múzeumban szervezett közönségtalálkozókon, bemutatókon tapasztaljuk, hogy a felnőtt korosztály számára fantasztikus élményt, és tanulást jelentenek azok az interaktív foglalkozások, amelyeken egy-egy tárgyat kézbe vehetnek a látogatók, és a résztvevők maguk mesélik el annak történetét, egykori használatát, különleges funkcióját, a gyűjteményi darabhoz fűződő személyes élményeiket.
A Herman Ottó Múzeum február hónapban indítja el 30 órás 2016. évi  tanfolyamát az idős, és szépkorúak részére, melynek célja a múzeumi önkéntesek felkészítése, a vállalt feladataik elvégzésére.

Az önkéntesek jelentkezhetnek 2016. január 26-ig az alábbi címeken:
simonl@hermuz.hu,
anitamakar.hermuz@gmail.com

Levélcím:
Dr. Simon László, Herman Ottó Múzeum, Miskolc, Görgey út 28, 3529

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek