2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • HASZNÁLATI SZERZŐDÉS ALÁÍRÁSA A FORUM HUNGARICUM ÉS MISKOLCI EGYETEM KÖZÖTT

HASZNÁLATI SZERZŐDÉS ALÁÍRÁSA A FORUM HUNGARICUM ÉS MISKOLCI EGYETEM KÖZÖTT

A Miskolci Egyetem és a Forum Hungaricum Nonprofit Kft. 2017. június 27-én használati szerződést kötött a Miskolci Egyetem kihelyezett képzési helyszínének biztosítása érdekében. A két aláíró célja, hogy a szerződés megkötésével a Forum Hungaricum a „Digitális Erőmű” nevű intézménye egyes helyiségeinek a Miskolci Egyetem rendelkezésére bocsátásával az egyetem 2017 szeptemberétől megindíthassa és folytathassa akkreditált anyagmérnöki és szociális munka alapszakos nappali tagozatos képzéseit Ózdon. A szerződés eredményeként az Ózd Város Önkor­mányzata által az egyetem részére már korábban rendelkezésre bocsátott Ózdi Tiszti Kaszinó épülete mellett szeptembertől egy újabb, állami tulajdonban lévő telephelyen indulhatnak meg Óz­don a Miskolci Egyetem képzései. Az oktatáshoz és kutatáshoz szükséges infrastruktúrát, berendezéseket és oktatástechnikai eszközöket a Forum Hungaricum biztosítja.

A használati szerződés megkötését az indokolja, hogy a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 14. § (2a)pontja szerint egy felsőoktatási intézmény

Palkovics László államtitkár úr 28107-2/2016/FEKUT iktatószámú, 2016. augusztus 16-án kelt levelében közösségi felsőoktatási képzési központ létesítését Ózdon ugyan nem engedélyez­te, azonban javasolta telephely létesítését, lehetőséget adva ezzel a kihelyezett képzések indítá­sára.

A kihelyezett képzések indítását tehát kormányzati szándék határozta meg a hátrányos helyzetű régiók versenyképességének javítása érdekében. A felsőoktatási stratégia a telephelyek létrehozását elsősorban a hátrányos helyzetben lévő térségekben képzeli el, ahol a felsőoktatási intézmények nagyobb távolsága miatt nehézségekbe ütközik a részvétel a felsőfokú oktatásban. Ezekben a térségekben a felsőoktatásnak és a felsőoktatási képzőhelyek létesítésének fokozott népességmegtartó és gazdaságélénkítő hatása lehet. Az indítandó szakok kiválasztásánál elsőd­leges szempont volt a munkaerő-piaci szereplők igényeinek kielégítése, illetve helyi, szakképzett humánerőforrás biztosítása.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek