2024. 04. 18. csütörtök

Andrea, Ilma
1 EUR 393 HUF
1 GBP 460 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Gazdára találtak az első nyeremények a Videótanár tanulmányi versenyében

Gazdára találtak az első nyeremények a Videótanár tanulmányi versenyében

Keddtől elérhetőek a következő forduló feladatai
Negyedik fordulóját zárta Videótanár virtuális tanulmányi versenye, amelyhez egyre több diák csatlakozik az ország minden pontjáról. A feladatokat leggyorsabban és legkevesebb hibával kitöltő tanulók már értékes nyereményekre válthatták összegyűjtött zsetonjaikat, és gazdára talált a hétvégi Maraton legsikeresebb versenyzői között az első három laptop is.

Az ország eddigi legnagyobb online tanulmányi versenye – amelybe folyamatosan bekapcsolódhat bármely felső tagozatos általános iskolás diák – idén szeptemberben indult a Videótanár weboldalon. A verseny résztvevői minden hétvégén Témazáró versenyeken vehetnek részt, a hónap végén pedig kitölthetnek egy nagyobb anyagot átfogó feladatsort, a Maratont. A nyolc hónapon keresztül tartó megmérettetésen minden héten más-más évfolyam más-más tantárgyai kerülnek sorra. A Témazárókat kitöltő legjobbak ajándékokra beváltható zsetonokat, a Maraton győztesei pedig értékes nyereményeket kapnak.

A hétvégenként zajló verseny negyedik fordulójának eredményeit összesítettük és megmutatjuk, melyik megyében tanulnak legjobban a diákok, illetve egyes tantárgyakban hol teljesíttettek a legjobban.

A legtöbb diák eddig Budapestről, illetve Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén és Hajdú-Bihar és megyéből töltötte ki a feladatsorokat.

Irodalomból Jász-Nagykun-Szolnok, Pest és Hajdú-Bihar megye hatodikos tanulói szereztek dobogós helyet a fordulóban. A nyolcadikosok matematika feladatsorban Győr-Moson-Sopron, Heves és Hajdú-Bihar megyéből remekeltek a tanulók, míg a nyolcadikos történelem a Pest megyeieknek megy a legjobban.

A verseny eddig legeredményesebb tanulója a Pest megyei Kókán élő Antal Patrik, aki nemcsak a hétvégén rendezett 7. osztályos történelem Maratonon kiosztott három laptop közül nyert meg egyet teljesítményével, de már két alkalommal sikerült annyi zsetont összegyűjtenie, hogy nyereményekre válthassa azokat. Patrik szerint a Videótanár oldallal élmény tanulni. „Mindenkinek ajánlom, hiszen ennél szórakoztatóbb módot úgysem találnak a tanulásra” – fogalmazott az elsősorban történelemből kiváló tanuló. A hétvégén lezajlott másik két Maraton győztese pedig Salha Nabil Csongrád megyéből, Újszentivánról töltötte ki a 7. évfolyam matematika versenyét, Tekse Tamás pedig Jász-Nagykun-Szolnok megyéből, Szolnokról teljesítette legjobban az 5. évfolyam irodalom Maratonját.

Az október 23-i hosszú hétvégén a 6. osztályosok matematikából és informatikából, a 8. osztályosok pedig irodalomból versenyezhetnek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…