2024. 06. 16. vasárnap

Jusztin
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Gatsby Cannes-ban (12)

Elkezdődött! A szerda esti sztárparádés, szmokingos-nagyestélyis vetítéssel megkezdődött a világ legrangosabb és legelegánsabb filmfesztiválja: Cannes 66. alkalommal lett a világ filmfővárosa.

Baz Luhrmann új rendezését, a május 16-án nagy sikerrel bemutatott A nagy Gatsbyt érte az a megtiszteltetés, hogy a különleges rangot jelentő nyitófilm lehessen. A vörös szőnyegen, a váratlan esőben a film összes sztárja végigvonult: a nagy eseményre Franciaországba repült Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire, Carey Mulligan és természetesen a rendező is: ő 2001-ben, a Moulin Rouge!-zsal már kipróbálta, milyen érzés felsétálni a fesztiválpalota lépcsőjén.

– Gatsby az amerikai Hamlet – mondta a rendező a vetítés előtt, a címszereplőt életre keltő DiCapriót pedig nagy detektívnek nevezte: – Leo számára rejtélyes volt Gatsby figurája, és a végére járt a titoknak. Mániákusan kinyomozta, mi mozgatja ezt a különleges figurát. Nekem már csak zenét kellett alátennem.

A nyitóvetítésen szintén részt vevő Steven Spielberg ehhez csak ennyit tett hozzá:
– Cannes a friss levegőt jelenti számomra. Pont az Oscar-díj ellenkezője – mondta az idei zsűri elnöke (aki egyébként a tavalyi Oscar-díj nagy vesztesének, a Lincolnnak a rendezője is), ami nem zárja ki azt, hogy A nagy Gatsby cannes-i bemutatója után sokak szerint a jövő évi Oscarok egyik nagy esélyese lett. A jövő évi díjszezonig azonban még nagyon sok víz folyik le mind az amerikai mind a budapesti folyókon

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek