2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

Fontos változások a könyvtári nyitva tartásban

Hétfőtől, augusztus 27-étől, véget ér a nyári, tehát visszaáll a rendes nyitva tartás a város könyvtáraiban. Ugyanakkor fontos újdonság, hogy ezután szombatonként két könyvtár is várja az olvasókat. A Petőfi viszont már arra készül, hogy visszaköltözhessen felújított otthonába, ezért rövidesen bezár a Bagolyvárban. Hétfőtől ismét a megszokott rend szerint tart nyitva a miskolci II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. (A központi épület hétfőn 12.00–18.30, keddtől péntekig 09.00–18.30, szombaton 10.00–16.00 óra között, a tagkönyvtárak pedig hétfőtől péntekig 10-től 18 óráig várják az olvasókat.) Fontos változás ugyanakkor, hogy mostantól, tehát már szeptember 2-án is, két könyvtár tart nyitva szombaton, ugyanazokban az órákban: a Görgey utcai központi épület, valamint a közelében, a Mindszent tér 2. szám alatt található Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár. Ez a döntés elsősorban a diákok érdekében született, de természetesen szombaton is mindenkit vár a könyvtár!

Ugyancsak változik a diósgyőri Petőfi Sándor Könyvtár nyitvatartása. Mint köztudott, épületük felújítása miatt tavasztól a Bagolyvárban rendezkedtek be. Nagy Lajos király utcai otthonuk energiahatékony és klímatudatos felújítása elkészült. Jelenleg a belső terekben folyik még a munka, azonban már elő kell készülni a visszaköltözés nagy feladatára. Emiatt a szeptember 4-ei héten kölcsönözni már nem lehet a Bagolyvárban, de a korábban kikölcsönzött dokumentumokat még vissza lehet oda vinni. Azt követően viszont, szeptember 11-étől egészen a hónap legvégére tervezett újranyitásig zárva lesz a Petőfi.

Természetesen a város többi könyvtára ez idő alatt is várja a diósgyőri olvasókat. A kölcsönzési határidő miatt pedig – most kivételesen – nem kell aggódni, ha esetleg szeptember 4–8. között nem sikerül visszavinni a Petőfiből kölcsönzött dokumentumokat. Ezek lejárati idejét ugyanis egységesen meghosszabbítják október 6-áig.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…