2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Fesztivál a fesztiválban – ötödször nyit ki a Fignár udvar

Fesztivál a fesztiválban – ötödször nyit ki a Fignár udvar

Kazincbarcika – Eddig csak Kazincbarcikán volt, csütörtöktől viszont két újabb településen is lesz Borsodi Művészeti Fesztivál-os program. Délután öt órakor megnyitja kapuit a dubicsányi Fignár Fesztivál Udvar, majd hat órától Sajószentpéteren, este nyolctól pedig a barcikai Csónakázó-tó mellett lesz BMF-es rendezvény.

Zsúfolásig telt nézőtér előtt vastaps és ováció fogadta a Duna Művészegyüttes „Örökkön örökké” című műsorát, mely a Borsodi Művészeti Fesztivál ünnepélyes nyitóelőadása volt. A néptánc csodálatos világába elkalauzoló előadást megelőzően Szitka Péter polgármester köszöntötte a közönséget, méltatta a fesztivál programját, szervezőit és támogatóit, majd megnyitotta az immár 11. fesztivált. Ezt követően a táncosok vették át a színpadot, a kirobbanó formában lévő Duna Művészegyüttestől magyar, bolgár, török és görög táncok finom átiratát és a hagyományokhoz mégis hű tolmácsolását láthatta a nagyérdemű igazi fényjátékkal ötvözve. Nem csoda, hogy a művészeket az előadás végén hosszú perceken át tartó vastapssal és ovációval köszöntötte a művészetértő közönség.

A szerdai nap másik eseménye Domján József, Kossuth- és Munkácsy-díjas festőművész és fametsző tárlatának megnyitása volt. A színes fametszet készítés legnagyobb mesterének válogatott alkotásait a Városi Kiállítóteremben tekinthetik meg az érdeklődők.

Csütörtökön Dubicsányban is beindul az élet, a Fignár Fesztivál Udvar – mely egy kisfesztivál a nagyban – ötödik alkalommal nyitja ki kapuit a közönség előtt. A nyitónapon kiállítások, koncert, finom ételek és italok várják Fignár Zoltán portáján a betérőket. Este 6 órától a sajószentpéteri Református Nagytemplomban a nemzetközileg is elismert Cantemus vegyeskar lép fel. Az előadásra Kazincbarcikáról különbusz indul.

Nyolc órakor a „Homok a szélben” előadója Balázs Fecó és a Korál nosztalgikus koncertje csábítja a Csónakázó-tóhoz a közönséget, a szervezők reményei szerint nagy számban. A díjtalanul látogatható programot megelőzően este 6 órától szabadtéri játszóház várja a kicsiket és a családokat, a Gyermekek Háza-Kézművesház munkatársai több műhelyben is aktív időtöltést kínálnak a fesztivál látogatóinak.

További infó: www.egressy.hu, www.kvtv.hu

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek