2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Szemétszüret Szikszón

Nyári szemétszüretet tartanak Szikszón júliusban az utcamenedzseri program keretében. Takács Lászlóné, Szikszó alpolgármestere arról beszélt, ez a rendezvény lesz a  program első akciója a városért. Még júniusban indította útjára az úgynevezett utcamenedzseri projektet  Szikszó Önkormányzata azzal a céllal, hogy a városban lévő 99 utcában közvetlen kapcsolattartón keresztül kommunikáljanak a városlakókkal, adjanak tájékoztatást Szikszó folyamatban lévő, tervezett beruházásairól , eseményeiről. A transzparencia mellett cél volt az is, hogy a szikszóik az utcamenedzsereken keresztül formálhassák a város jövőjét.
Az első fórumon kiderült : az emberek önkéntes munkával szívesen vennének  részt a város , a környezet szépítésében, gondozásában.  Így a júliust a takarítás, a rendrakás és a virágosítás  jegyében töltik Szikszón.
Takács Lászlóné arról beszélt, a  családok a saját utcamenedzserüknél igényelhetik azokat a zsákokat, amelybe júliusban gyűjtik majd az utcájukban található szemetet. Ezekbe a zsákokba helyezheti majd el mindenki az akció során összegyűjtött szemetet, fűmaradékot, gyomnövényt, amely nem fér a  gyűjtőládájába.
Júliusban lomtalanítási akciót is szerveznek a szolgáltató CirkontZrt közreműködésével, amely  ingyenes a lakosság számára.  A tavalyi árvíz után nagy sok portán még midig őriznek az árvíz során használhatatlanná vált tárgyakat. Főleg az időseknél, az autóval nem rendelkező családoknál gond az elszállítás, amelyre megoldást kínál ez a lomtalanítási akció.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Emberölés Füzérkajatán
A rendőrök a fővárosban fogták el azt a férfit, aki Füzérkajatán megölt egy 85 éves nőt. Emberölés miatt folytat eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén …