2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Festőtábor Lyukóvölgyben

Festőtábort tart hétvégén, Miskolc- Lyukóvölgyben halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek számára Horváth János, miskolci festőművész.
Helyszín: Gulyakút, Miskolci Családsegítő Szolgálat Lyukói kirendeltség.

A halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek számára nem ismeretlen a kezdeményezés, ugyanis szeptember közepén már volt alkalmuk részt venni a táborban. A Miskolci Polgármesteri Hivatal fontos feladatának tartja a hátrányos helyzetű gyermekek felzárkóztatását, segítését, így a Családsegítő Szolgálattal közösen anyagilag is támogatja a programot.

A program október végén fiatal felnőttek bevonásával folytatódik.

Horváth János rövid életrajza:

Horváth János Alsóvadászon született, édesapja 40 évig bányában dolgozott, ő maga 1982-óta egy munkahelyen, a Tiszai Pályaudvaron villanyszerelő. Számos hazai és külföldi kiállítása mellett a bódvalenkei freskófalu közösségi képeinek alkotója is. Főiskolai végzettségű szociális munkásként nagyon fontosnak tartja a közös alkotást a helyi lakosokkal, elsősorban gyerekekkel. Munkájáról, életéről Osgyáni Gábor rendezésében készült dokumentumfilm Hatszáz év után az első – címmel.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…