2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Felnőtteket is „oktatnak” az erdészek

Nemcsak a gyerekeknek szerveznek programokat az ÉSZAKERDŐ Zrt. erdei iskoláinak munkatársai, hanem rendszeresen közreműködnek a felnőttek részvételével lebonyolított versenyeken, és egyéb rendezvényeken is.

Jó példa erre a Vasutas Természetjárók Bükki Egyesületének miskolci vetélkedője. A szervezet a közelmúltban a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Természetjáró Szövetséggel, a Vasutas Természetjárók Szövetségével és a Tájak Korok Múzeumok Egyesületével közösen szervezett szellemi versenyt. Itt Csíger Zsolt, az erdőgazdaság szakoktatója tartott nagy sikerű szakmai bemutatót a résztvevőknek. Örülünk az ilyen felkéréseknek, hiszen úgy gondoljuk, hogy a szemléletformálás nem korosztályhoz kötött. Az erdei iskoláinkba a gyerekeket leggyakrabban nevelők és tanárok kísérik el. A szülők, nagyszülők rendszerint a kicsik beszámolóiból hallanak a munkánkról, ezért más „csatornákon” keresztül próbálunk eljutni hozzájuk. A vasutas vetélkedőhöz hasonló alkalmak lehetőséget nyújtanak arra, hogy a felnőttek személyesen jussanak ismeretekhez az erdők élővilágáról, valamint az erdészek mindennapi tevékenységéről. Abban bízunk, hogy az így szerzett élmények nyomán egyre több család választja majd az általunk szervezett programokat – mondta Rencsiné Ágh Márta, az ÉSZAKERDŐ Zrt. humánpolitikai osztályvezetője.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…