2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Fecske Csaba Parnasszus Centrumában

A szögligeti születésű, a miskolci Avasi lakótelepen élő Fecske Csaba József Attila-díjas költő szerepel a Parnasszus című költészeti folyóirat őszi számának Centrum rovatában. A lapszám bemutatója 2019. október 16-án, szerdán délután fél 5-kor kezdődik a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületében (Miskolc, Görgey A. u. 12.).

Az 1995-ben alapított Parnasszus folyóirat – az alapító-főszerkesztő, Tuczi István József Attila-díjas költő szándéka szerint – elsősorban a magyar költészetet igyekszik szolgálni. A fiatal tehetségek felkutatásán, támogatásán túl odafigyelnek az idősebb költők munkásságára is. Így került az őszi lapszám Centrum rovatába a szögligeti születésű, Miskolcon élő Fecske Csaba.
Az október 16-i könyvtári rendezvényen Turczi István főszerkesztő mutatja be a Parnasszus folyóiratot, és beszélget a Fecske Csabáról szóló összeállítás szerzőivel. A miskolci költő műveiből összeállított irodalmi műsorban közreműködik Balázs István versmondó és Vihula Mihajlo gitárművész. A Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai, Ritter Ágnes és Gergely Máté előadásában két dal is elhangzik az Ősi legenda című zenés mesejátékból, melynek szövegét Fecske Csaba írta, a zeneszerzője pedig Vihula Mihajlo.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…