2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Extrém divatbemutató gumiruhákból Kazincbarcikán – hódít az ÖKO

Extrém divatbemutató gumiruhákból Kazincbarcikán – hódít az ÖKO

Manapság sokan, sokszor, sok helyen népszerűsítik a környezettudatos gondolkodást. Egyre többen gyűjtik szelektíven a hulladékot, talán lassan trend lesz, ha valaki odafigyel arra, mit, mikor, hova dob el vagy semmisít meg. Pedig alapvetően ez lenne a természetes.

A világ, ahol élünk, figyelmet, odafigyelést kér. Ezt az üzenetet próbálja tovább erősíteni Kazincbarcika.

A 4. Kolorfesztivál idei programjában is helyet kap az arculat -és szemléletformálás. Korábban meghirdetésre került az Ökodizájn pályázat, melynek benyújtási határideje augusztus 8-án járt le. Az újrahasznosítás jegyében a műanyag, a fém és a fa után (a korábbi években ezek voltak az alapanyagok) ebben az évben a gumi az alapanyag. Fiatal divattervezők nyújtották be remekül sikerült pályamunkáikat, hogy augusztus 17-én 20 órától a kazincbarcikai Csónakázó-tónál profi modellek mutassák be azokat. A legjobb ruhakölteményeket a szakmai zsűri pénzjutalommal díjazza.

A legjobban sikerült darabot Muri Enikő viseli majd, aki a bemutató után elénekel néhány dalt, ezt követően pedig Majka & Curtis live koncert veszi kezdetét.

A program díjtalan!

ÖKOSZIGET

Nemcsak színpadi programok, hanem kreatív workshopok is az újrahasznosítás fontosságát fogják majd hangsúlyozni augusztus 17-én és 18-án 16 órától a Kolorfesztiválon.

Az Ökosziget programja:
hulladékpapírból kosárfonás Ursutzné Blága Krisztinával,
hulladékból szoborkészítés Lalák Anglikával,
ökoszatyor-készítés a Folt Hátán-Folt Klub tagjaival,
művészeti alkotások, utcabútorok készítése pillekőből

A program díjtalan!

www.kolorfesztival.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek