2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Évadzáró társulati ülés a Miskolci Szimfonikus Zenekarnál

Évadzáró társulati ülés a Miskolci Szimfonikus Zenekarnál

Szerdán megtartotta évadzáró társulati ülését a Miskolci Szimfonikus Zenekar. Szászné Pónuzs Krisztina cégvezető kiemelte a nemrégiben tartott Promenád koncertek sikerét, melyek során különösen megtapasztalhatták a miskolci közönség szeretetét. Felhívta a figyelmet arra is, hogy az idén a megszokottól eltérően nem a Promenád koncertekkel zárták az évadot, mivel június 30-án a Zeneakadémián adott nagysikerű koncertet az együttes a moszkvai nagyszínház szólistáival, ahol a közönség soraiban számos neves közéleti és szakmai személyiség is helyet foglalt.

Szászné Pónuzs Krisztina beszélt az elkövetkezendő 2014/2015-ös zenei évad műsorkínálatáról is melyben három bérlet szerepel. A Népszerű Bérletben 7 koncertet, a Gyöngy Bérletben pedig 4 koncertet kínálnak. Ősszel mutatják be a harmadik bérletet, melynek helyszínéül a Zenepalota szolgál majd . A Gyöngy Bérletben az előző évadhoz képest eggyel több hangverseny szerepel változatlan áron, tehát az idén különösen megéri bérletet vásárolni. A cégvezető asszony arról is tájékoztatta a társulatot, hogy egy sikeres pályázatnak köszönhetően a jövőben számos új zenepedagógiai programot is indítanak miskolci oktatási intézményekkel együttműködésben, de olyan intézményekkel is dolgoznak majd, mint a szendrői vagy a bőcsi általános iskolák. A társulati ülésen Gál Tamás, a zenekar új művészeti vezetője is köszöntötte a társulatot és ismertette szakmai elképzeléseit.
Az évadzáró ülésen idén is átadták az „Évad Zenésze” kitüntetést, amit a társulati tagok szavazatai alapján ezúttal Halász István fagottművész nyert el, – tájékoztatta hírportálunkat Boronkai Edina sajtóreferens.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…