2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Évadot hirdetett a Budapesti Nyári Fesztivál

A korábbiaknál is mozgalmasabb és színesebb 11. Budapesti Nyári Fesztivál 2014. június 13-án veszi kezdetét Snétberger Ferenc koncertjével, mellyel a fesztivál kapcsolódik a magyar holokauszt emlékévhez – derült ki a rendezvényről szóló sajtótájékoztatón, melyen részt vett Csomós Miklós főpolgármester-helyettes, Lencsó Rita, az MTVA Sajtóirodájának vezetője, Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgató-helyettese és Bán Teodóra, a Szabad Tér Színház igazgatója. A sajtóeseményen megjelent a fesztivál számos fellépője és közreműködője is.
„Az idei Nyári Fesztiválnak összesen két nagy ellensége van: az időjárás és a foci vb” – kezdte meg a sajtótájékoztatót Csomós Miklós, majd hozzáfűzte, hogy az időzítés egyben a fesztivál egyik erőssége is, hiszen alternatívát kínál a foci iránt kevésbé érdeklődőknek a tartalmas kikapcsolódásra. A főpolgármester-helyettes megköszönte a fesztivál szervezőinek a komoly és sokszínű programsorozatot, amely három hónapba sűrítve tökéletesen visszaadja azt a sokszínűséget, amely Budapest kulturális életét jellemzi.

Lencsó Rita felhívta a figyelmet arra, hogy a Budapesti Nyári Fesztivál és az MTVA együttműködése több évre tekint vissza. Ez nem csak annak köszönhető, hogy az MTVA kiemelt feladatának tekinti a kultúra közvetítését, hanem hogy a Budapesti Nyári Fesztivál olyan minőségi programokat vonultat fel évről évre, amelyekről érdemes kiemelten beszámolni. Az MTVA kommunikációs vezetője megnyugtatta a színház és a kultúra rajongóit, hogy meccsközvetítések este tíz után kezdődnek majd, így mindenkinek bőven lesz ideje ellátogatni a margitszigeti vagy a városmajori programokra.

Horváth Gergely emlékeztetett arra, hogy az elmúlt években Budapest folyamatosan és dinamikusan fejlődött, amiben komoly szerepe volt a fesztiváloknak, többek között a Budapesti Nyári Fesztiválnak, amely programja révén a külföldi vendégeket is a fővárosba tudja vonzani. Emellett belföldön is egyre népszerűbbé vált, hiszen ezekért a programokért érdemes Budapestre látogatni.

Az idei program legfőbb erőssége alighanem az operai vonal lesz. Verdi Aida és Bizet Carmen című operáit a Margitszigeten, két egyfelvonásos vígoperát, A csengőt és A titkos házasságot a Városmajorban mutatják be. A Budapesti Nyári Fesztivál és az Operaház együttműködésének jegyében a dalszínház évadzáró bemutatójaként a Carment viszik színre Oberfrank Pál rendezésében, hagyományteremtő jelleggel. „A cél ugyanis az, hogy minden évben tartsunk egy premiert a Margitszigeten” – fogalmazott a főigazgató.

A margitszigeti programok mellett idén is komoly hangsúlyt kap majd a Városmajori Szabadtéri Színpad is, amely az elmúlt évek alatt Buda kedvelt játszóhelyévé vált. A színpadon – a rengeteg koncert és gyerekelőadások mellett – idén is megrendezik a Városmajori Színházi Szemlét, melynek programjában hét vidéki és határon túli színház – köztük a Miskolci Nemzeti Színház is A tanítónővel – mutatkozik majd be. A Városmajori Szabadtéri Színpad Rejtő Jenő népszerű regényének, a Piszkos Fred, a kapitánynak a zenés színpadi adaptációjával nyitja meg a kapuit.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…