2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Esküvőtől válóperig

Georges Feydeau házasságának hat legfontosabb állomását láthatjuk az este folyamán két felvonásban az író szemszögéből. A kellemes esti bohózat kortól és nemtől függetlenül mindenkinek kellemes perceket ad, néha akár saját kapcsolatunk egy-egy pillanatát láthatjuk a színpadon megelevenedni.

A hat részt három-három képre bontva láthatjuk, de ezek között is kisebb szünet van. Minden ott kezdődik, mikor a szerelmesek először találkoznak. Ez a könnyűnek ígérkező lánykérés azonban majdnem nem sikerül, de hát mindenki átérzi milyen nehéz is önmagunkat adnunk, ha az inasunk profin hipnotizál minket…

A történet érdekes és mindenki megtalálja a hozzá közel álló ismerős pillanatokat. A szituációk már önmagukban is vicces helyzetekhez vezetnek. Ugyanakkor írónk biztosra szeretett volna menni, és a párbeszédekben minden lehetőséget kihasznált. Néha emiatt talán kicsit úgy érezhetjük, hogy a szerző humor terén „túl sokat akart markolni”, hisz a történet drámai pillanatokat is rejt magában, melyeket szintén hagyni lehetett volna kibontakozni.

Schell Judit megbízhatóan, minden extrémitás nélkül játssza karakterét, Csányi Sándor pedig minden további nélkül hozza a tőle már megszokott, félig melankolikus, félig flegmatikus, férfit. Azok a színészek pedig, akik több szerepet is játszanak pedig fantasztikusan helyt állnak minden helyzetben. A két főszereplő között érezhető házastársi feszültségek pedig szinte tapinthatóak a közönség számára is.

Külön dicséretet érdemel még a díszlet, mely egyszerűen lenyűgöző. Hatalmas és gyönyörűen berendezett, minden a helyén van nagyon figyeltek a részletekre.

Stiber Judit
Fotó: thalia.hu

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek