2024. 02. 20. kedd

Aladár, Álmos
1 EUR 388 HUF
1 GBP 453 HUF

Django – a kritikusok mellett a nézők is kedvelik

Django nem okoz csalódást. Tarantino új filmje, a Django elszabadul az elmúlt hetekben az Egyesült Államokban aratott, és alig három héttel az ottani bemutató után már a megzabolázhatatlan rendező legsikeresebb filmjévé vált. Az alkotás a kritikusok és a nézők szimpátiáját egyaránt elnyerte.

Előbbit mi sem bizonyítja jobban, mint hogy Quentin Tarantino legújabb filmjének alkotói stábja öt Oscar-díj jelölésnek örülhet. A legfontosabb, a legjobb filmnek járó jelölés mellett Tarantino mint forgatókönyvíró is reménykedhet, és a gálán ott lesz mellette Christoph Waltz, aki a filmben nyújtott alakításáért a legjobb férfi mellékszereplő díját várhatja.

Emellett azonban az alkotás a nagyközönség mozilátogatási kedvét is felélesztette. 54 ország 6235 mozijában kezdték vetíteni, és újra bebizonyosodott, hogy Jamie Foxx, Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio és Samuel L. Jackson ellenállhatatlan társaság: a bevételek 30%-kal magasabbak, mint ugyanezekben az országokban a Becstelen brigantyké volt.

A magyarországi nézettségi adatok még ennél is jobbak: nálunk a film 46%-kal múlta felül az előző – legalább ilyen véres – Tarantino-opusz nézettségét. Az eredeti nyelven és szinkronnal egyaránt megtekinthető filmre egyetlen hétvége alatt majd 50 ezren, pontosan 48 616-an voltak kíváncsiak, és ezzel a Django elszabadult megszerezte a mozis toplista első helyét, a második helyre szorítva a három hete sikert sikerre halmozó Pi életét.

Forrás: IC Press

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Mit jelent a tantrikus érintés?
Maga a tantrikus érintés egy modern kifejezés, hiszen ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy “felszabadulás a kiterjedés által”. Sok ember van a Földön, …