2024. 07. 17. szerda

Endre, Elek
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Érkeznek a cirkusz nagymesterei

Már csak pár nap és Budapestre érkezik a Cirque du Soleil Quidam társulata, benne két magyar artistával: Bánhegyi Kata többszörös ugrókötél Európa- és világbajnokkal, valamint Katona Viktor tornásszal, aki az előadás egyik leglátványosabb légi akrobatika számában lép színpadra. Mindkét magyar artista hosszú ideje a társulat tagja, de most először léphetnek fel hazai közönség előtt, amit boldog izgalommal várnak.

A társulat emberei mindent pontosan megterveznek előre a különböző helyszínek kapcsán, a sportcsarnokok összes adatát, műszaki információkat és még 3D rajzokat is hónapokkal előbb bekérnek, hogy milliméter pontosan az adott helyszínhez tudják igazítani az előadást. Minden hozzávalót magukkal hurcolnak a turnén az utolsó csavarig, egyrészt, hogy pontosan mindenhol ugyanazt az élményt tudják nyújtani a közönségnek, másfelől az artisták biztonsága is megkívánja, hogy kizárólag a saját felszerelésüket használják.

24 kamion, 1 busz és 4 furgon szállítja az óriási mennyiségű színpadi tartozékot, amiben nem csupán a műszaki holmik, hanem többek között 250 jelmez, 500 kellék és kiegészítő, 300 pár cipő és 20 paróka is megtalálható. A közel 600 négyzetméteres színpad mögött egy önálló mini-várost építenek fel maguknak, ahol több mint 500 négyzetméternyi edzőtér mellett saját kiszolgáló részlegek is vannak: mosoda, varroda, valamint egy kantin amelyben saját szakács segítségével bármilyen speciális étkezési igényt ki tudnak elégíteni.

A show nagyszabású mivolta „humánerőforrás” oldalról is bizonyított. Ezt mi sem támasztja alá jobban, mint az a tény, hogy a Quidam társulata 45 artistából és 45 társulati tagból áll – zenészek, edzők, fizikoterapeuta, technikai személyzet, de még varrónők is utaznak városról városra a produkcióval.

A Quidam műsora 125 perces, két részből áll, egy 20 perces szünettel közötte. Mivel az előadás minden esetben pontosan kezdődik, ezért érdemes időben érkezni az Arénához, a későn jövőknek várniuk kell majd, hogy a számok közötti átkötés alatt a helyükre mehessenek. A showban pirotechnikai elemeket, valamint stroboszkópot és ködgépet is használnak. Az előadásról nem lehet videófelvételt készíteni sem fotózni, különös tekintettel a vakuhasználatra, amely nem csupán a nézőket zavarja, de veszélyezteti az artistákat is fellépés közben. Az előadások alatt állandó hőmérsékletet tartanak az egész épületben, a nézőtéren sem lehet 21C foknál magasabb, így érdemes rétegesen öltözni a show megtekintéséhez.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek