2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Emlékművet avatott az ÉSZAKERDŐ Zrt. az Arborétumok Napja alkalmából

Emlékművet avatott az ÉSZAKERDŐ Zrt. az Arborétumok Napja alkalmából

A néhány évvel ezelőtt egykori pompáját visszanyert füzérradványi Károlyi-kastélyparkban avatta fel az Arborétumok Napjának szentelt emlékművet az ÉSZAKERDŐ Erdőgazdasági Zrt.

Az ünnepségen részt vett Ugron Ákos Gábor, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős helyettes államtitkára, gróf nagykárolyi Károlyi László, Ujj Zoltán, a Budavári Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft. üzemeltetési igazgatója és Zay Adorján, az erdőgazdaság vezérigazgatója.

Az arborétumként is nyilvántartott kastélypark nemcsak az emlékmű emelésével kapcsolódik az Arborétumok Napjához. Ennek a napnak az ötlete ugyanis a rekonstrukció folyamán itt fogalmazódott meg. Ráadásul a Földművelésügyi Minisztérium képviselője Füzérradványban, a park átadási ünnepségén hirdette ki a döntést.

Az ünnepségen résztvevőket Zay Adorján köszöntötte. Az ÉSZAKERDŐ Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy az erdőgazdálkodás és az arborétum fenntartása során egyaránt a kezelt területek szakszerű gondozását tartják szem előtt.
Örömünkre szolgál, hogy a természet által visszafoglalt és átalakított terület ma már ismét egykori fényében tündöklő kastélyparkká nemesedett kemény munkánk eredményeképpen – fogalmazott Zay Adorján.

Ugron Ákos Gábor, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős helyettes államtitkára arról beszélt, hogy a kastélypark összeköti a természetet a várossal, a természetet a településekkel, a múltat a jelennel, a kultúrát, a természetet napjainkkal. Kijelentette: az arborétumokkal – mint más közjóléti intézményekkel – az a cél, hogy úgy áldozzunk a köz javából, hogy közcélokat szolgáljon.  

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. munkatársai az emlékművet a jeles nap és a kastélypark szoros kapcsolatának megerősítéseként emelték, saját kivitelezésben. Az Arborétumok Napját minden évben május 29-én ünneplik és kihirdetését követő második évben már országszerte rendeznek programokat ebből az alkalomból.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek