2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Elfogadás, szeretet és támogatás

Tiszaújvárosban még idősnek is jó lenni- sokan, sokszor mondják ezt, főleg azok, akik igyekeznek aktívan, valamilyen nyugdíjas közösséghez tartozva megélni mindennapjaikat.

Több klub, baráti kör és egyesület is alakult az elmúlt években, ezek a szerveződések fogadják és fogják össze a város szépkorú lakosságát.Nem csak ilyenkor októberben az Idősek hetén, hanem az év többi napján is gondoskodnak róluk, programokat szerveznek nekik, figyelnek rájuk.
– Ez a város elfogadja, szereti és támogatja az időseket – hangsúlyozta Bráz György polgármester az Idősek hetének hivatalos megnyitóján a Dekovits Kulturális Központban. Boros József a Tiszaújvárosi Nyugdíjasok Egyesületének elnöke megnyitó beszédében köszönetét fejezte ki a település önkormányzatának azokért a támogatásokért és szociális juttatásokért, melyeket a város jóvoltából élvezhetnek a nyugdíjasok, továbbá azért, hogy nemrégiben új székhelyre költözhetett át az egyesület.

Az ünnepélyes megnyitó után zenés műsorral köszöntötte a szépkorúakat a Miskolci Nemzeti Színház művésze, Eperjesi Erika, valamint a Club ’96 Fiatalok Egyesületének énekesei. A heti kulturális paletta egészségmegőrző programot is kínált. Kedden délelőtt különböző ingyenes szűréseken, állapotfelmérésen vehettek részt azok, akik ellátogattak az Őszirózsa nyugdíjasklubba. De volt biblioterápiás foglalkozás is a könyvtárban, és egy előadás, melyen a gyógyító növényekre hívták fel az idősek figyelmét.

berta

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek