2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

A szüretet ünneplik Tokajban

Október első hétvégéjén rendezik a Tokaj-hegyaljai Szüreti Napokat, a vidék egyik legnagyobb rendezvényét. A hagyományos programot az 1930-as évek óta tartják meg a Hegyalján, idén is több ezer vendégre számítanak a három napos fesztivál alatt.

A színes kavalkád fő helyszíne Tokaj főtere lesz, október ötödike és hetedike között kulturális programokkal-, a város sétálóutcáján pedig tizenhat borászat termékeivel várják a látogatókat. A rendezvényen fellép Flour Tomi, Szűcs Judith, az Apollo 23, a Tárkány Művek és a Bikini együttes, de számos hagyományőrző ének- és tánccsoport mutatja meg tudását. Pénteken a Paulay Ede Színházban a Honfoglalás című rockoperát mutatják be, vasárnap pedig a több mint háromszáz éve lerombolt tokaji Rákóczi vár régészeti feltárásaiba nyerhetnek betekintést az érdeklődők.
A sétálóutcában kiállító borászatok mellett a városban működő pincészetek is várják a vendégeket, a Tokaji Borászok Asztaltársasága külön bemutatókkal készül a három napra.

Testvérvárosi ünnepség
A Szüreti Napok ideje alatt tartják a Haraszthy200 Fesztivált is, ahol borkonferenciával, komolyzenei- és jazzkoncerttel, valamint egy nemzetközi gyermekrajz kiállítással ünneplik Tokaj és Sonoma (USA) testvérvárossá válását.
A rendezvény előtti napokban a város egy Nemzetközi Egyéni Sakkversenynek ad otthont, a helyi gimnázium pedig megalakulásának hatvanadik évfordulójára emlékezik.

Készül a bor
A tokaji rendezvénnyel hagyományosan a szüretet ünneplik a Hegyalján. A borvidék huszonhét településének képviselői ilyenkor adják össze a Polgármesterek Borának alapanyagát is, amiből a tavaszi Borfesztiválra készül el az összefogást jelképező, kereskedelmi forgalomba nem kerülő bor.

A Tokaj-hegyaljai Szüreti Napok programjának letöltéséhez kattintson ide!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…