2024. 06. 26. szerda

János, Pál
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
Elektronikusan könnyebb, gyorsabb…

Elektronikusan könnyebb, gyorsabb…

Elektronikusan könnyebb, gyorsabb…Újabb sikeres információs társadalmi tanácsadó (eTanácsadó) képzés zárult július 7-én a Miskolci Egyetem Felnőttképzési Regionális Központjában.

Az észak-magyarországi régió információs társadalmának fejlesztésében, az eTanácsadók képzésében meghatározó szerepet játszik a Miskolci Egyetem Felnőttképzési Regionális Központja. 2007-től csaknem 200 fő vett részt és tett sikeres vizsgát, s vált eTanácsadóvá régiónkban. A 2009 tavaszán induló képzéssorozat keretében az első csoport július 6-án tett sikeres gyakorlati vizsgát, július 7-én pedig online záróvizsgát az elméleti ismeretekből.

A gyakorlati vizsga keretében a hallgatók tartalmas, színvonalas ismeretterjesztő előadásokat tartottak egyebek mellett az alábbi témakörökben: érdemes-e ügyfélkaput nyitni, személyi jövedelemadó bevallás könnyen és gyorsan, az elérhető eJogvilág, online álláskeresési lehetőségek, kapcsolatépítés-kapcsolattartás az internet segítségével, elektronikus felvételi, játszva tanulás az interneten, könyvkölcsönzés egyszerűbben, gyorsabban; internetes vásárlás, eKártyák, okmányokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézés, képzési lehetőségek, külföldi munkavállalás. A témákhoz ötletes plakátok és szórólapok is készültek. A gyakorlati vizsgán jelen voltak a Nyugdíjas Netklub tagjai, valamint a képzést akkreditáló intézmény, a Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Főiskolai Karának képviselője is.

A Magyar Információs Társadalmi Stratégia részeként 2003-ban indult útjára az eMagyarország Program, melynek fő célkitűzése volt a közösségi internet-hozzáférési pontok számának növelése, az eMagyarország pontok kiépítése, melyek által csökkenthető a digitális szakadék az információs társadalmi szempontból hátrányos rétegek körében.

A program 2007-ben új irányt vett, a hozzáférést biztosító infrastruktúra fejlesztése, bővítése mellett megjelent célként az eTanácsadói rendszer kiépítése. Az eTanácsadók az eMagyarország pontokon működő olyan felsőfokú iskolai végzettséggel rendelkező szakemberek, akik biztosítják az eSzolgáltatásokhoz való hozzáférést, személyre szóló, helyzetfüggő kezelési támogatásokat tudnak adni az elektronikus tartalmak és szolgáltatások igénybevételéhez, továbbá megismertetik az elektronikus ügyintézés lehetőségeit és előnyeit a lakosság körében. Az eTanácsadók egy 60 órás 5 modulból álló akkreditált felnőttképzési program keretében sajátítják el a munkájukhoz szükséges ismereteket, készségeket.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek