2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

Együttműködést köt az egyetem

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁST KÖTÖTT A MISKOLCI EGYETEM ÉS A DIFI-CAD KFT.
A Miskolci Egyetem és a DIFI-CAD Mérnökiroda Kutatási, Fejlesztési, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság együttműködési megállapodást írt alá 2015. szeptember 3-án azzal a céllal, hogy a Miskolci Egyetem oktatási tevékenységében tovább erősödjön a gyakorlati tapasztalatok szerepe, közeledjen és igazodjon egymáshoz a képzés és a felvevőpiac.
A megállapodás célja továbbá, hogy a DIFI-CAD Kft. megfelelő gyakorló helyet kínálhasson a Miskolci Egyetemen tanuló városi és környékbeli értelmiségi fiataloknak a település szellemi kapacitásának megőrzése, továbbfejlesztése érdekében.
A DIFI-CAD Kft. az együttműködés keretében kész a Miskolci Egyetem képzési rendjéhez illeszkedő, a cég szakmai profiljába vágó előadások megtartására, továbbá a TDK-dolgozatok, szakdolgozatok és PhD-értekezések számára biztosít kutatási tématerületet. A cég a hajtóművek, csigahajtóművek elméleti és gyakorlati megvalósítása témában a jövőben közreműködik az egyetem PhD képzésében. A két partner fél a tudományos kutatás fejlesztéséhez (szabadalmaztatott eljárás) további eszközfejlesztést is szükségesnek lát. A felek vállalják továbbá, hogy kölcsönösen közreműködnek közös kutatási pályázatok megírásában.
A DIFI-CAD jelenleg gépészeti berendezések tervezésével és gyártásával, gyártórendszerek kialakításával, különleges hajtóművek fejlesztésével és kutatásával foglalkozik, három PhD-hallgató közreműködésével.
2014-ben ívelt profilú spiroid csigahajtást szabadalmaztattak Prof. Dr. Dudás Illés, a cég ügyvezető igazgatója, és doktoranduszai.  Jelenleg a prototípus gyártása és gyártóeszközeinek fejlesztése folyik a cégnél, ehhez biztosít kitűnő tudományos hátteret az aláírt együttműködési megállapodás Prof. Dr. Torma Andrással, a Miskolci Egyetem rektorával.
A Miskolci Egyetem és a DIFI-CAD együttműködése révén kifejlesztendő hajtóművek és gépi berendezések az autóipar és a szerszámgépipar számára azonnal hasznosítható eredményeket hozhatnak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek