2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

DK: Futballhuligánok készülnek balhéra a Keletinél?

Az utóbbi napokban tarthatatlanná vált a helyzet a Keleti Pályaudvaron, a kimerült és lebetegedett menekültek napokat kényszerülnek a betonon és az aluljáróban tölteni. A helyszínen lévő civilek között ráadásul ma az a szóbeszéd ütötte fel a fejét, hogy futballhuligánok készülnek szervezetten a Keleti Pályaudvarhoz vonulni, hogy megfélemlítsék, vagy akár fizikailag is bántalmazzák a menekülteket.

A jobbikos csőcselék már eddig is mindent megtett a menekültek életének megkeserítéséért: egy nap sem telt el azóta, hogy egyikőjük petárdát akart dobni az aluljáróban alvó, háborúból megmenekült családokra, ahogy a kisebb tüntetések is egyre gyakoriabbak. Ha a helyszínen lévők értesülései igazak, akkor a magyar szélsőjobb az eddigi szórványos akciók után ma már szervezetten akar futballhuligánokat küldeni a menekültek ellen.

A Demokratikus Koalíció azonnali tájékoztatást vár Pintér Sándor belügyminisztertől, tud-e a magyar rendőrség a szervezett támadásról? A DK azt is tudni akarja, hogy a rendőrség felkészült-e a futballhuligánok feltartóztatására vagy hasonlóan engedékeny és tétlen szemlélő lesz, mint a déli határnál masírozó szabadcsapatok esetében? A DK szerint meg kell akadályozni, hogy a Jobbik verőlegényei ország-világ szeme láttára bántsák a menekülteket!

16.29

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…