2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Egyedülálló művészeti ösztöndíj programot indít a Vodafone és a Miskolci Nemzeti Színház

Egyedülálló művészeti ösztöndíj programot indít a Vodafone és a Miskolci Nemzeti Színház

„Magyarországon egyedülálló ösztöndíj programot indít a Vodafone és a Miskolci Nemzeti Színház, fiatal színészek és balett táncosok számára. A program célja, hogy megkönnyítse a kritikus pályakezdő éveket, és hozzájáruljon a színészek és táncosok pályán tartásához” – jelentette be csütörtökön a Miskolci Nemzeti Színházban Major Péter, a Vodafone Magyarország ügyfélszolgálati igazgatója.

„A Miskolci Nemzeti Színház életében kiemelten fontos együttműködés révén évente 4 fiatal, 35. életévét be nem töltött színész és 2 táncművész részesül ösztöndíjban” – mondta Béres Attila, a színház igazgatója. Az ösztöndíjasok havi 40.000 forint juttatást kapnak a szerződés aláírását követően 10 hónapon át, tette hozzá. Mint mondta, az ösztöndíj-programmal a színház és a Vodafone közösen olyan – Magyarországon páratlan – lépést tesz a tehetséggondozás területén, amely jelentős mértékben járulhat hozzá a fiatal művészek pályafutásához, valamint a miskolci színjátszás és a balett hosszútávú sikeréhez.

Az ösztöndíjak odaítélésében a Miskolci Nemzeti Színház öttagú művészeti tanácsa, valamint a Miskolci Balett igazgatója és balettmestere, illetve a Vodafone részéről Major Péter és Baráth Péter márkaigazgató vesz részt.

Az első ösztöndíjasok:

1. Czakó Julianna

2. Simon Zoltán

3. Rusznák András

4. Prohászka Fanni

5. Tokai Rita

6. Szeles Viktória

„A Vodafone városunk kiemelten fontos partnere. A vállalat a mai lépésével elkötelezett támogatójává vált Miskolc kulturális életének, és egyben követendő példát is mutat” – mondta Dr. Kiss János alpolgármester. „Miskolc városa arra törekszik, hogy hosszú távon is biztosítsa az itt élők számára a siker, a boldogulás lehetőségét. Ezt célt szolgálja a most elindított művészeti ösztöndíj is. Bízunk abban, hogy a program segítségével, színházunk egyre magasabb színvonalú előadásokkal járul majd hozzá Miskolc színes kulturális életének további felpezsdítéséhez ” – tette hozzá az alpolgármester.

„A Vodafone Magyarország Regionális Ügyfélszolgálati Központja már több mint hat éve működik Miskolcon. A vállalat 2014 nyarán 5 millió forintos támogatást nyújtott a Miskolci Nemzeti Színháznak, ahol az elmúlt évek során a Vodafone jóvoltából több száz hátrányos helyzetű gyermek élvezhette az előadásokat” – emlékeztetett Major Péter.

Mint mondta, a Vodafone miskolci regionális központját a Vodafone több lépésben, összességében 1 milliárd forint feletti beruházással építette ki. A Vodafone miskolci központjában, a Macropolis épület-komplexumban 4200 m2-es területen 600 fő dolgozik, így Miskolc a Vodafone második otthona Magyarországon. „A regionális központ munkatársai szolgálják ki a Vodafone több mint 2,6 millió magyarországi ügyfelét, és itt dolgoznak a Vodafone Red Asszisztensek is, akik a korlátlan beszélgetést és törődést is tartalmazó Red tarifacsomagok előfizetőinek villámgyors kiszolgálásáért felelősek. Munkatársaink az elmúlt években közel 15 millió megkeresést válaszoltak meg” – mondta Major Péter. A miskolci munkatársak évek óta támogatják önkéntes munkájukkal a Miskolci Éltes Mátyás Óvoda, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógia Intézetet, valamint a miskolci Gyermekvédelmi Központ Fruska Regionális Hatáskörű Módszertani Gyermekotthont is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…