2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Egy fantasy, ami más, mint a többi

A Szikra az Elementálok-sorozat második kötete, mely több egy egyszerű tini-fantasynál, hiszen amellett, hogy izgalmakat és szerelmet ígér, aktuális problémákra hívja fel a figyelmet, mint az iskolán belüli kiközösítés, beilleszkedés nehézségei vagy a fogyatékosság, mely még napjainkban is számtalanszor tabu. Brigid Kemmerer regényében ugyanis az egyik legszerethetőbb karakter a főszereplőlány siket öccse.

Az első részből, a Viharból megismert Gabriel karaktere A szikrában bontakozik ki igazán, hiszen Layne mellett ő a másik főszereplő. A forrófejű Gabrielnek meg kell tanulnia kontrollálni erejét, a tüzet, ami sok nehézséggel jár. A visszahúzodó Layne, egy kliséktől mentes főszereplő; nem egy szívdöglesztő lány, aki szépségével emelkedik ki a tömegből – ő inkább a tudásával és a belső értékeivel. A introvertált, ám nagyon okos Layne matematika órán a tárgyból elég gyenge, de annál jóképűbb Gabriel mellett ül, és felajánlja segítségét. Hamar kiderül, hogy minkettőjüknél gondok vannak otthon, és titkokat őrzinek; fokozatosan egyre jobban megkedvelik egymást…

A szikrában az izgalmak mellett jóval nagyobb hangsúlyt kap a szerelem, és kevesebbet a fantasy vonal, mint az előzőben. Az olvasó mély betekintést nyer a rosszfiú, Gabriel lelkivilágába, és megtudja, hogy a srácból áradó cinizmus csupán egy álca, mellyel leplezni próbálja belső bizonytalanságait. A regény alaptörténete nem okoz meglepetéseket, hiszen a két nehéz sorsú főszereplő, egymásra talál. Hiába sikerült meglehetősen hosszúra a regény, az összetett karakterek és fordulatos cselekmény, kétségtelenül magával ragadja az olvasót, és sikerül gördülékeny olvasási élményt biztosítania.

Akinek a sorozat első része tetszett, annak A szikra főnyeremény lesz, hiszen a második rész nem csupán izgalmas cselekménnyel kecsegtet, hanem lebilincselő karakterekkel is. Úgy tűnik, nem csak a sorozat kötetei lesznek egyre jobbak, hanem az írónő is egyre jobban találja el, hogy mire van szüksége az olvasótáborának az izgalmakhoz – neki meg a sikerhez. Kíváncsian várjuk hát az ötkötetes sorozat folytatását.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek