2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

EFOTT – Megkezdődött a fesztivál Miskolctapolcán

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere (b) és Kriza Ákos polgármester az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának (EFOTT) megnyitóján a Miskolci Egyetemvárosban 2014. július 15-én. MTI Fotó: Marjai János

Palkovics László felsőoktatásért felelős államtitkár, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Maszlavér Gábor, a fesztivál igazgatója, Kriza Ákos polgármester és Körösparti Péter, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöke (b-j) az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának (EFOTT) megnyitóján a Miskolci Egyetemvárosban 

Megkezdődött Miskolctapolcán az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója. Az EFOTT kapuit kedden nyitották meg a Miskolci Egyetemvárosban.

A Miskolci Egyetem mindig jó házigazdája volt az egyetemista rendezvényeknek – hangsúlyozta megnyitó beszédében Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, aki párhuzamot vont a fesztiválok színvonalas, nemzetközi szintű szervezése és a magyar felsőoktatás között.
Azt mondta, „ha azt akarjuk, hogy a magyar felsőoktatás vonzó legyen, nem lehetünk tétlenek”. Kifejtette, hogy a felsőoktatásba nem lesz könnyebb a „bemenet”, de könnyebb lesz a „kimenet”. A „bemenet” az jelenti: úgy döntöttek három évvel ezelőtt, hogy évente emelik a bejutás ponthatárát – a minimális ponthatárt -, most, mint fogalmazott 260 pontnál tartanak, és ezt 300-ig szeretnék elemelni. A könnyebb kimenet pedig azt jelenti, hogy értékes diplomát kaphatnak a hallgatók a lehető legrövidebb képzési időn belül – mutatott rá.
Balog Zoltán emlékeztetett arra, hogy Miskolctapolca 30 év után ad újra otthont az EFOTT-nak és felidézte, hogy a három évtizeddel ezelőtti fesztiválon ő is itt volt. Hozzátette, hogy a nemzetközi színvonalú EFOTT szervezéséhez a város támogatása nélkülözhetetlen.
Kriza Ákos, Miskolc polgármestere a megnyitón arra invitálta az EFOTT résztvevőit, hogy a fesztivál közben, illetve utána is nézzék meg a várost, amely számos turisztikai, gasztronómiai élményt kínál.
Magyarország legnagyobb hallgatói bulijára a szervezők vasárnapig 90 ezer látogatót várnak. A fesztivál első napján a 25 éves Tankcsapda ad jubileumi koncertet, de az elkövetkező öt napban fellép a Hooligans, a Mary Popkids, a Quimby, a Kowalsky meg a Vega, a Beatrice, a Magashegyi Underground, az Anna and the Barbies, a Punnany Massif, a Brains, az Ivan and the Parazol, a Compact Disco, az Edda, a Karthago, a P. Mobil és Deák Bill Gyula is. Emellett a kilencvenes évek több nemzetközi popsztárja, köztük a Mr. President, a Brooklyn Bounce, Haddaway és a Vengaboys is szórakoztatja majd a közönséget.
Az EFOTT-on számtalan sportolási lehetőség is várja a fesztiválozókat, lesz bungee jumping, vízifoci, dodgem, slackline, teqball és beerpong is. Idén – a fesztivál nevéhez híven – a turisztika is fokozottan nagy teret kap. Az EFOTT Tour csapata szervez például lillafüredi kisvasutas kirándulást és diósgyőri várlátogatást is.
Tavaly Zánkán tartották Magyarország legnagyobb hallgatói buliját, amelyet 1976 óta rendeznek meg.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek