2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Az Európai Bizottság új elnöke Európa etnikai átalakítása mellett

Az Európai Parlament néppárti–szocialista–liberális koalíciója Jean-Claude Junckert választotta meg az Európai Bizottság elnökének. Az új elnök egész politikai pályafutása az integráció elmélyítéséhez, egy föderatív Európai Egyesült Államok létrehozásához kapcsolódik. A nemzeti önrendelkezés felszámolásának tervéről árulkodnak programbeszédének a következő megfogalmazásai: „Mondjunk le a nemzeti köldöknézegetésről!”, illetve „A nacionalizmus háborúba torkollik.”
Jean-Claude Juncker az elkövetkező évtizedekben Európa problémáinak megoldását a jogszerű bevándorlás növelésében látja – pozitív példaként Ausztráliát és Kanadát említve –, vagyis Európát a bevándorlók kontinensévé tenné, ezzel alapvetően megváltoztatva az etnikai arányokat. Ugyanakkor említést sem tett az Unió legnagyobb problémájáról, az úgynevezett centrumországok és a perifériaállamok közötti egyre növekvő szakadékról, ami a gazdasági mutatókon túl az emberek munka- és életkörülményeiben is megnyilvánul.

Az Európai Parlament megváltozott összetételére jól rávilágít az Európai Egyesült Államok építését elutasítóknak a jelöltre leadott 250 nem szavazata.

Balczó Zoltán, a Jobbik EP-képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek