2024. 06. 30. vasárnap

Pál
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF

Drámapedagógia-tanári MA indul a Pannon Egyetemen

Idén lehet először jelentkezni a képzésre Magyarországon

Először indul Magyarországon drámapedagógia-tanári MA szintű képzés. A veszprémi Pannon Egyetemen induló szakot a hallgatók kétszakos (5 féléves), és egyszakos (2 féléves) formában is felvehetik.
Szűk két hét van még a felsőoktatási jelentkezések leadásáig. A módosított határidővel időt nyertek a felvételizők, hogy alaposan áttanulmányozhassák a lehetőségeiket. Vannak azonban olyan szakok, amelyekről méltatlanul kevés szó esik, s így elkerülheti a jelentkezők figyelmét. Ilyen a Veszprémben induló drámapedagógia-tanári MA is.

A Modern Filológiai és Társadalomtudományi Karon induló MA felkészíti a pedagógusokat a drámapedagógia alkalmazására, valamint az alapfokú művészetoktatási intézményekben a tárgynak megfelelő oktatási-nevelési feladatok ellátására. A félévek során a hallgatók elsajátítják az innovatív szakmai látásmódot, ami elengedhetetlen a nevelési-oktatási intézmények pedagógiai programjában szereplő nevelő-oktató, személyiségfejlesztő és közösségépítő tevékenységek megvalósításához. A képzés felkészít a tanulmányok doktori képzésben történő folytatására is.

A drámapedagógia-tanári MA szak második vagy újabb (általános vagy középiskolai) tanári szakképzettségként vehető fel. Elvégzésének feltételei:
1.    Kétszakos, 5 féléves képzésben (nappali vagy levelező, államilag támogatott és költségtérítéses formában)
2.    Egyszakos, 2 féléves képzésben (levelező, államilag támogatott és költségtérítéses formában)

A képzést Dr. Pintér Márta Zsuzsanna (tanszékvezető, PE Színháztudományi tanszék) és Dr. Eck Júlia (szakképzettségért felelős oktató) vezetik. Pintér Márta egyetemi docens, az MTA Színház- és Filmtudományi Bizottság tagja, valamint a Nemzetközi Magyar Filológiai Társaság tagja. Eck Júlia az ELTE BTK vezetőtanára, a Pannon Egyetem MFTK Színháztudományi Tanszékének egyetemi docense és a Toldy Ferenc Gimnázium tanára.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek