2024. 06. 16. vasárnap

Jusztin
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Divatbemutató és őrületes koncertek a 4. Kolorfesztiválon

Divatbemutató és őrületes koncertek a 4. Kolorfesztiválon

A budapesti Koczor Laura végzett az első helyen az idei Ökodizájn pályázaton, az ő ruháját viselte Muri Enikő a 4. Kolorfesztivál 17. napján a Csónakázó-tónál megrendezett divatbemutatón.

A környezettudatosság jegyében telt a 4. Kolorfesztivál 17. napja. Délután az Ökoszigeten a Gyermekek Háza-Kézművesház munkatársai és a Folt Hátán-Folt Klub hívta fel a legkisebbek figyelmét az újrahasznosítás fontosságára. A programon hulladékpapírból fontak kosarat, de öko-szatyrot, szobrot, művészeti alkotásokat és utcabútorokat is készítettek ugyancsak hulladékból.
Ezt követően este a Kolorfesztiválokon már elmaradhatatlan Ökodizájn bemutató következett. Mint ismeretes idén, a 4. Kolorfesztiválon az újrahasznosítás jegyében a műanyag, a fém és a fa után a gumi volt az alapanyag. A beérkezett alkotások közül a zsűri a legjobb tízet pénzjutalommal díjazta, ezek voltak láthatók az extrém divatbemutatón.
Az idei Ökodizájn-pályázaton a harmadik helyen Barnóczki Margit, a másodikon Polgári Karolina végzett. A zsűri tetszését ebben az esztendőben a Koczor Laura által tervezett, makramé-technikával készített ruhaköltemény nyerte el, ezt viselte a bemutatón Muri Enikő.
A fővárosban élő, és divattervezőnek tanuló Koczor Laura érdeklődésünkre elmondta, a pályázatot édesanyja találta meg az interneten böngészés közben. Azt követően, hogy jelentkezett, felgyorsultak az események, hiszen mindössze öt napja volt a beadási határidőig.
Az ifjú tehetség köszönetet mondott a Kolorfesztivál szervezőinek, valamint kiemelte, egészen biztosan pályázik majd jövőre is.
A bemutatót követően Muri Enikő, majd pedig az ózdi hős Majka Curtissel együtt szórakoztatta a fesztiválozókat a nagyszínpadon.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megtekinthető kiállítások a Múzeumok Éjszakája időtartama alatt: (17:00-től 02:00-ig) Képtár: • A titkos és a publikus o A múzeum kiállítása Köves…
„Családi üzelmek”
Még az is lehet, hogy a népszerű amerikai vígjátékot utánozták annak a magyar történetnek a főhősei, akiknek lakóautójában több mint 60 kilogramm mari…