2024. 07. 29. hétfő

Márta, Flóra
1 EUR 393 HUF
1 GBP 465 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kultúra
  • »
  • Csütörtökig lehet módosítani a felvételi jelentkezési sorrendjén
Csütörtökig lehet módosítani a felvételi jelentkezési sorrendjén

Csütörtökig lehet módosítani a felvételi jelentkezési sorrendjén

Csütörtökig lehet módosítani a felvételi jelentkezési sorrendjénCsütörtökig módosíthatnak a felsőoktatási intézményekbe pályázók a jelentkezési sorrendjükön, eddig pótolhatják még hiányzó dokumentumaikat is – közölte az Országos Felsőoktatási Információs Központ. A ponthatárokat július 23-án határozzák meg.

Az OFIK felhívta a jelentkezők figyelmét arra, hogy a felvételi pontszámítás során csak a megfelelő igazolás másolatának beérkezése után kaphatják meg az adott jogcímen igényelt felvételi pontot.A diákoknak – szintén a legkésőbb csütörtökig – lehetőségük van a jelentkezéskor megadott intézmények, szakok sorrendjének módosítására is. Ez csak egyszer tehető meg, és akkor is csak a már megjelölt jelentkezési helyeket lehet variálni, újat felvenni már nem lehet.
 
A még hiányzó dokumentumokat be lehet küldeni elektronikusan (e-felvételivel), postai úton (Oktatási Hivatal, 1380 Budapest, Pf. 1190), és személyesen is le lehet adni az központ ügyfélszolgálatán (Kempelen Farkas Hallgatói Információs Központ; Budapest VIII. Reviczky utca 6.).

Az OFIK azt kérte: eredeti dokumentumokat senki ne küldjön be, függetlenül attól, hogy hány helyre jelentkezett, minden dokumentumból elég egy olvasható A4-es fénymásolat, amelyen szerepel a jelentkező neve és a felvételi azonosító száma is. A másolatokat nem kell hitelesíttetni, s a többoldalas dokumentumokból csak azoknak az oldalaknak a másolatára van szükség, amelyek érdemi információt tartalmaznak (például a bizonyítvány borítólapját, üres oldalait nem kell csatolni).

Eredményeiket a www.felvi.hu oldalon – regisztráció után -, Az én felvim szolgáltatás keretében ellenőrizhetik a jelentkezők.

A ponthatárok július 23-i megállapítását követően az Oktatási Hivatal valamennyi jelentkezőnek úgynevezett besorolási döntést küld arról, hogy az egyes jelentkezési helyeken hány pontot ért el, mennyi ott a ponthatár, besorolást nyert-e valamelyik jelentkezésére, és ha igen, melyikre. Egyazon felvételi eljárásban a jelentkező – függetlenül attól, hogy hány jelentkezési helyet jelölt meg – csak egy helyre sorolható be.

/MTI/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek